Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je u razgovoru sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem, da je Srbija u potpunosti opredeljena da se obračuna sa huliganima i da neće dozvoliti da se ponove nemili događaji iz Italije.

Misel Platini UEFA


Mišel Platini je predsedniku Srbije preneo stav Evropske fudbalske unije (UEFA) da će u slučaju nastavljanja nasilničkog i kriminalnog ponašanja huligana, srpski klubovi i nacionalni tim biti isključeni iz svih evropskih takmičenja.

Predsednik Tadić je rekao da je Srbija u potpunosti opredeljena da se obračuna sa huliganima, da neće dozvoliti da se ponove nemili događaji iz Italije i da naša reprezentacija ili sportski klubovi budu kažnjeni ili udaljeni sa evropskih i svetskih takmičenja.

„Mi u Srbiji imamo problem sa huliganima, svesni smo toga i spremni smo na definitivni obračun sa njima. Sa UEFA-om ćemo raditi da se nemili događaji iz Đenove nikada ne ponove.To je bila i sramota za našu zemlju. Takođe, moramo napraviti razliku između huligana koji su u manjini i navijača koji su velika većina u Srbiji. Mi smo nacija koja će dokazati da zna da sportski bodri svoju reprezentaciju i svoje klubove gde god oni igraju“, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Tadić je naglasio da su huligani bezbednosni problem i da Srbija mora zaustaviti nasilje u fudbalu, koje sa sportom nema nikakve veze, već se radi o formi kriminala koja se mora neprekidno suzbijati.

„Na taj način stadioni će ponovo postati sigurna mesta, gde roditelji mogu dovoditi svoju decu, buduće sportiste. Tako ćemo svi doprinositi društvu u kojem živimo, sportski mečevi će postati mesta gde se ljudi okupljaju, a ne ratna poprišta sa tragičnim ishodima“, poručio je predsednik Srbije.

Sastanku su prisustvovali i direktor Bezbednosno informativne agencije Saša Vukadinović i generalni sekretar UEFA Djani Infantino.

Izvor: BlicSport