U nedelju počinje 17. memorijalni turnir „Stevan Vilotić – Ćele“, koji se održava u Subotici. Rivali Srbije, koja brani trofej, biće omladinske selekcije Mađarske, Ukrajine i Izraela. Prvi meč Srbiju očekuje u nedelju sa Mađarskom od 16:30.

Omladinska reprezentacija Srbije u fudbalu (92 godiste)

’Orlićima’ će ovaj turnir biti najbolja provera pred prvi krug kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo, od 7. do 12. oktobra u Bugarskoj, gde će učestvovati, pored domaćina i Srbije, Republika Irska i Luksemburg.

Napadač reprezentacije Srbije, Nikola Trujić, koji nastupa za Partizan, svestan je da neće biti lako da se odbrani trofej osvojen prošle godine.

„Igrao sam prošle godine za stariju generaciju koju je vodio Aleksandar Stanojević i uspeli smo da osvojimo prvo mesto. Nije nam bilo lako, a neće biti ni sada jer protiv sebe imamo kvalitetne protivnike“, rekao je Trujić.

Srbija je vezala nekoliko pobeda u pripremnim utakmicama i Trujić očekuje da forma nastavi da ide uzlaznom putanjom.

„Želimo da nastavimo niz pobeda na prijateljskim mečevima, da što više podignemo nivo forme, ali i atmosferu, pred nove izazove među kojima je najvažniji plasman na EP“, rekao je Trujić.

Trujić je ovog leta sa dva gola u finišu doneo preokret i pobedu selekciji Srbije u prijateljskom meču sa Hrvatskom, upravo u Subotici.

„Nadam se da ću ponovo dobiti priliku da igram, ali i da dođem do novih golova. Daću sve od sebe da tako bude i da na najbolji način pomognem mojoj selekciji da ponovo osvoji turnir“, zaključio je Trujić.

Raspored turnira:

Nedelja:

Srbija – Mađarska (Gradski stadion, 16:30)

Izrael – Ukrajina (Bačka 1901, 16:30h)

Ponedeljak:

Srbija – Izrael (Bačka 1901, 16:30h)

Mađarska – Ukrajina (Čantavir, 16:30h)

Sreda:

Mađarska – Izrael (Gradski stadion, 15:30h)

Srbija – Ukrajina (Bačka 1901, 16:30h)

Ulaz na sve mečeve je besplatan.