U Poljskoj, nekadašnji reprezentativac i igrač Crvene zvezde Danijel Ljuboja svojim pogotkom, jedinim na meču, doneo je pobedu Legiji u duelu sa Ruhom i time doprineo da njegov tim priđe na samo bod zaostatka vodećim ekipama – Lehu, Slasku i Koroni. Za Legiju je igrao i bivši igrač Partizana Miroslav Radović. Dimitrije Injac koji ima upisan jedan nastup za reprezentaciju Srbije je igrao za Leh u derbiju sa Koronom (1:0) za razliku od Voje Ubiparipa. Za goste je nastupio Aleksandar Vuković. Visla Krakov je pobedila Jagileoniu sa 3:1 Ivica Iliev je bio standardan, a još jedan bivši igrač Partizana, Marko Jovanović, je, kao i golman Milan Jovanić, presedeo ceo meč na klupi. Antićev reprezentativac Bojan Isailović je morao da vadi loptu iz mreže u porazu njegovog Zagleblja od Lehije 1:0. Bivši kapiten Rada Đorđe Čotra nastupio je za Poloniju.

 

U Grčkoj, jedini na terenu bili su iskusni Vladimir Ivić, u duelu PAOK-a i OFI-a završenom najnepopularnijim rezultatom, igrao je 78 minuta, a nasuprot njega, u OFI-ju, bio je Željko Kalajdžić dok Aleksandar Katai, koji je pozajmljen ovom timu od strane Olimpijakosa, nije igrao. Za pomenuti Olimpijakos nije nastupio Marko Pantelić, kao ni LjubomirFejsa zbog povrede.

 

Od ostalih liga najzapaženiji učinak imali su momci na pečalbi u Izraelu – Stefan Šćepović je postigao gol u remiju Hapoel Akre i Ašdoda (2:2), a za isti tim igrala su i 2 bivša igrača Partizana Aleksandar Davidov, koji je na pozajmici iz šampiona Srbije, i Nebojša Marinković. Nenad Marinković, Nebojšin rođeni brat i takođe igrač koji je nosio crno-beli dres, spasio je svojim pogotkom Bnei Jehudu poraza u duelu sa Bnei Sakinom (1:1) i doneo svom timu treće mesto na tabeli.

U Norveškoj je blistao nekadašnji igrač Partizana a sada kapiten Valerenge Bojan Zajić. Momak sa brojem 26 na leđima “namestio je nišanske sprave“ – bio je strelac 2 gola od kojih je jedan posebno inpresivan – u pobedi od 3:0 nad Vikingom. Valerenga je sada na trećem mestu sa bodom manje od Tromsoa. Jedna zanimljivost vezana za norveški šampionat je činjenica da ekipe koje osvoje prva 3 mesta dobijaju – medalje.


Aleksa Ivanović