Crvena zvezda je u subotu 29. maja obeležila 19 godina od kada je osvojena evropska titula u Bariju i tu generaciju je proglasila Šestom Zvezdinom zvezdom“. Ujedno te večeri su brojni gosti na gala večeri imali prilike da vide projekat Zvezdine budućnosti, projekat novog stadiona ili „Zvezdin grad“ kako ga je u jednom trenutku nazvao Dragoslav Šekularac.

Zvezdin novi stadion

– Nadam se da ćemo u saradnji sa mojim portugalskim partnerima, kao i sa lokalnim partnerima ovde u Beogradu, biti u stanju da ostvarimo projekat vredan grada Beograda, naravno i navijača Crvene Zvezde. Projekat stadiona Crvene zvezde predstavlja stadion nove generacije koji će zameniti već postojeći objekat. Ipak, projekat Crvena Zvezda je mnogo više od projekta stadiona.

To je ambiciozni projekat koji ima za cilj da ponovo osposobi zapostavljenu urbanu lokaciju sa integrisanim rešenjem koje će uključiti fudbalski stadion, veliki tržni centar, hotel, blokove apartmana i podzemni parking. Prostrane zelene površine će obezbediti kvalitetan javni prostor od kojeg će imati koristi cela zajednica, a predlaže se i drumski pristup, kao i saobraćaj unutar kompleksa. Integracija svih ovih funkcija u koherentnu celinu je ono što izdvaja ovaj projekat od tipičnih „usamljenih“ stadiona, tako čestih u svetu, rekao je portugalski arhitekta Mario Sua Kaj.