Sunovrat srpskog fudbala je nastavljen vrtoglavom brzinom jer je kvalifikacioni meč između Italije i Srbije prekinut posle sedam minuta igre pri rezultatu 0:0 zbog divljanja gostujućih navijača na i oko stadiona Luiđi Feraris.

Huligani Srbije u Italiji, Italija-Srbija

Posle nekoliko minuta, sudija Tomson iz Škotske je u saradnji sa delegatom doneo jedinu razumnu odluku, a to je da se utakmica ne nastavi i gotovo je sigurno da će biti registrovana rezultatom 3:0 za „azure“, a Fudbalski savez Srbije će vrlo izvesno biti drastično kažnjen posle još jedne sramote koju su napravili huligani.

Utakmica je bila zakazana za 20 časova i 50 minuta, ali je sam početak kasnio 35 minuta jer su navijači Srbije po ulasku na tribine počeli da makazama seku zaštitnu mrežu i ubacuju baklje i dimne bombe na teren.

Navijači su usput palili albansku zastavu i stolicama lomili ogradu od pleksiglasa na tribinama, a tada su i fudbaleri oba tima po prvi put povučeni sa terena. U međuvremenu se na terenu pojavio veći broj pripadnika policije, bili su razvučena i creva za vodene topove, ali do očekivanog kontakta sa navijačima ipak nije došlo. Nije bilo ni pražnjenja tribina, pa se čekalo na dogovor italijanskih bezbednjaka, arbitara i delegata UEFA.

Stanković i ekipa ponovo su istrčali na teren nešto posle 21 čas i 10 minuta i tom prilikom zamolili navijače da se smire i tada se činilo da će meč ipak biti odigran.

Italijanski mediji su kapitena Srbije „napali“ već na samom terenu, a on im je posle svih nemilih scena, potpuno razočaran kratko objasnio šta se dešavalo.

„Nismo im aplaudirali, samo smo pokušali da ih smirimo“, rekao je Stanković.

Možemo samo da nagađamo koliko je fudblerima i našem kapitenu bilo neprijatno kada ih je posle 35 minuta pauze italijanska publika dočekala koncertom zvižduka prilikom intoniranja srpske himne, a da sve bude gore, fudbal se u Đenovi igrao samo sedam minuta.

Za to vreme Italijani su uspeli da postignu pogodak koji je poništen zbog ofsajda u petom minutu, da bi posle samo 120 sekundi na teren poletele još dve baklje koje su bile signal delegatima da po drugi put izađu na teren i odluče da se meč prekine.

O posledicama je još rano pričati, iako je jasno da će one biti veoma ozbiljne, a nakon što je Srbija poražena od Estonije, potencijalnih službenih 3:0 i apsolutnog haosa koji je za neverovatno kratko vreme razrušio teško izgrađenu i tradicionalno krhku pozitivnu atmosferu vezanu za „orlove“, jasno je da se srpski fudbal ide ponovo ka mračnom dobu.

Uoči utakmice napadnut Vladimir Stojković

Najveći problem uoči meča je izbio oko golmana nakon što su Vladimira Stojkovića ispred stadiona napali navijači Crvene zvezde, prenosi Tanjug. Vladimir Stojković nije bio na golu reprezentacije Srbije na meču sa Italijom pošto je navodno odbio da stane na gol nakon što ga je grupa navijača iz Srbije napala prilikom dolaska na stadion u Đenovi. Grupa od dvadesetak huligana je navodno upala u autobus srpske reprezentacije sa upaljenim bakljama želeći da se obračuna sa Stojkovićem, a linč su sprečili Dejan Stanković i Nikola Žigić

Zbog velike tenzije i odbijanja Stojkovića da počne utakmicu, na golu Srbije će od prvog minuta stajati Željko Brkić.

Video „navijaca“ Srbije u Italiji

Prekinuta utakmica (video)

Slike sa stadiona

no images were found

Povezane vesti