Napadač Birmingema Nikola Žigić očekuje da će njegov klub u narednoj sezoni biti glavni kandidat za plasman u Premijer ligu.

Premijer liga, meta Žigića

Srpski internacionalac bio je deo tima koji je u prethodnoj sezoni izborio plasman u plej-of za plasman u Premijer ligu koji Birmingem nije uspešno završio te će se i naredne sezone takmičiti u Čempionšipu.

Međutim, novi menadžer Li Klark potrudio se da pojača ekipu sa nekoliko kvalitetnih igrača što je navelo Nikolu Žigića da veruje da Birmingem može do plasmana u Premijer ligu naredne sezone.

„Znamo šta se očekuje od nas u predstojećem prvenstvu. Stvorili smo sjajan tim i doveli igrače i menadžera koji sjajno rade svoj posao. Uz malo sreće zaista verujem da bi ovo mogla da bude naša sezona i da bismo mogli da obezbedimo povratak u Premijer ligu“ rekao je Žigić ostrvskim medijima.

Iako se nakon ispadanja Birmingema u Čempiošip pričalo da bi Nikola Žigić mogao da napusti klub, to se nije dogodilo, već je Srbin postao glavni adut ekipe za povratak u elitni rang takmičenja.

(Miloš Mirković, Beli Orlovi)