Naslovi koji su se pojavili u dnevnim novinama Press i Kurir u petak zatvorili su vrata hotela „Sanisajd Park“ svim srpskim novinarima. Kurir je objavio fotografiju Miloša Krasića koji se drži za „muški deo tela“ snimljenu tokom jučerašnjeg treninga reprezentacije, dok je Press objavio tekst o puštanju „narodnjaka“ uporedivši atmosferu u hotelu naše reprezentacije sa onom na beogradskim splavovima.

To je naišlo na žestoku reakciju igrača i rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije, pa je u petak novinarima bio u potpunosti zabranjen ulaz u hotel naše selekcije, osim u malu salu u kojoj se održavaju zvanične konferencije za novinare. Tako smo ostali uskraćeni za druženje sa našim fudbalerima i njihove izjave i očekivanja pred selidbu u Pretoriju.

Pre početka konferencije za medije zatražili smo i objašnjenje od ljudi zaduženih za obezbeđenje naše ekipe, a kada je naša kamera u jednom trenutku „provirila“ u zabranjeni deo hotela, pomoćni trener reprezentacije Rešad Kunovac grubo nam je zalupio vrata… ispred nosa.

Nevoza u našem taboru očigledno je porasla i novinski naslovi poput onih iz Kurira i Pressa zaista nisu bili potrebni samo dva dana pred prvu utakmicu Svetskog prvenstva za „orlove“. Ipak i to je deo novinarskog posla i izveštavanja sa velikih događaja, svidelo se to nekome ili ne, ali je žalosno što pojedinci te naslove ističu u prvi plan, a ne zvaničnu informaciju izrečenu od strane portparola naše reprezentacije, Aleksandra Boškovića, da se u četvrtak na trećem spratu hotela našao nepoznati čovek koji je uspeo da prođe pored domaćeg i našeg obezbeđenja u hotel.

Tako sada zbog nesavesnog rada naših strogih „bezbednjaka“ ispaštaju najviše ne samo novinari, već i naša fudbalska javnost koja je ostala uskraćena za opširnije izveštaje iz tabora „orlova“.

Povezane vesti