U raj Alpa pred fudbalski pakao Afrike! Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u austrijski Leogang gde će se u narednih nedelju dana pripremati za Svetsko prvenstvo. Selektor Radomir Antić i njegovi puleni u dobrom raspoloženju pojavili su se juče ujutru na beogradskom aerodromu, svesni da predstoji najteži deo posla.

Za raspoloženje uoči puta najzaslužniji su bili Milan Jovanović i Vladimir Stojković, dok su Nemanja Vidić, Branislav Ivanović i Marko Pantelić bili zaduženi za deljenje autograma i fotografisanje sa najmlađim navijačima.

– Došlo je vreme da pokažemo šta smo radili poslednje dve godine u kvalifikacijama. Optimizam nas, igrača, ali i svih ljudi u reprezentaciji i oko nje daje nam dodatni motiv, ali i malo veću obavezu da pokažemo koliko vredimo – kaže golman Stojković.

Čuvar mreže srpske reprezentacije priznaje da ga trese mondijalska groznica.
– Borili smo se krvavo za naš cilj i mogu da vam potvrdim da 99 odsto nas razmišlja već dve godine o Mondijalu. Sada je došao trenutak kada po ceo dan razmišljam o tome – priznaje Stojković.

Uz Stojkovića, sa ekipom su od golmana i Anđelko Đuričić, Željko Brkić i Bojan Isailović, ali će jedan od njih otpasti 1. juna.

– Prava atmosfera je na treningu, tu su četiri golmana plus trener Rade Zalad. Ima da puca na sve strane – zaključuje Stojković.

Ponosni deda: Selektor Antić je saslušao unukove ocene iz škole

Za Danka Lazovića, napadača Zenita, prava je sreća što se našao na spisku putnika, jer je pre nešto više od mesec dana doživeo tešku povredu mišića na prvenstvenoj utakmici u Rusiji.

– Iskren da budem, u jednom trenutku sam pomislio da neću putovati na Mondijal, bio sam se pomirio sa tim. Međutim, posle pet, šest terapija stvari su krenule nabolje, počeo sam da treniram. Da nije bilo doktorke Marijane Kovačević i njene čudesne terapije, ne verujem da bih bio spreman za Svetsko prvenstvo. Zahvalnost dugujem i ljudima iz Zenita i treneru Lučanu Spaletiju, uz čiju sam se dozvolu, a na sopstveni rizik, odlučio da ostanem priključen ekipi i treniram – prenosi Lazović.

Lazović je pozvao navijače da ostanu pribrani.
– Prvi put na jednom velikom takmičenju nastupićemo kao Srbija, ali ne bi trebalo puno da letimo u oblake. Koliko vidim, javnost nas je već poslala u finale, bolje je da ostanemo na zemlji i sačekamo kako će se stvari odvijati. Važno je da je atmosfera u ekipi super, dve godine igramo zajedno, želimo da zadržimo to još dugo – poručuje Lazović.

„Orlovi“ će u Austriji boraviti do 3. juna i pri tom odigrati dve prijateljske utakmice, u subotu, 29. maja, protiv Novog Zelanda i 2. juna protiv Poljske.

Dvojac danas stiže

Put Salcburga krenula su 22 fudbalera. Dejan Stanković danas će se zbog obaveza u Milanu priključiti ekipi, dok Nikola Žigić rešava detalje transfera sa Birmingenom. Rukovodstvo FSS na čelu sa Tomislavom Karadžićem će 28. maja doputovati u Austriju.

Spisak reprezentativaca

Golmani
Vladimir Stojković
Željko Brkić
Bojan Isailović
Anđelko Đuričić

Odbrana
Branislav Ivanović
Antonio Rukavina
Nemanja Vidić
Neven Subotić
Aleksandar Luković
Ivan Obradović
Aleksandar Kolarov

Sredina
Dejan Stanković
Gojko Kačar
Nenad Milijaš
Zdravko Kuzmanović
Radosav Petrović
Miloš Krasić
Zoran Tošić
Miloš Ninković
Milan Jovanović

Napad
Nikola Žigić
Marko Pantelić
Dragan Mrđa
Danko Lazović

Izvor: BLIC