Srbija sutra protiv Gane u staroj formaciji i u očekivanom sastavu. Srbija će sutra u Pretoriji odigrati prvu zvaničnu utakmicu na Svetskom prvenstvu od osamostaljenja. Ne postoji čovek na brdovitom Balkanu koji bi prvu mundijalsku pobedu žrtvovao za bilo koju drugu izuzev za onu koja bi donela odličje nacionalnom timu.

I svako od fudbalskih zanesenjaka u Srbiji i svetu veruje da bi mogao da sastavi nacionalni tim. Posle duže vremena, glas naroda slaže se sa glasom razuma selektora.

1 Vladimir Stojković

Uvek u reprezentativnom dresu pouzdan na golu, on je čovek koji ponašanjem ispred mreže dovodi do očaja protivničke napadače. Bacanje u gužvu, pravovremeno istrčavanje i hladnokrvnost samo su neke od karakteristika neprikosnovenog čuvara srpskih fudbalskih snova.

6 Branislav Ivanović

Najbolji desni bek Premijer lige i šampiona Engleske sazreo kao fudbaler i čovek, prvi je konkretno progovorio o slabostima nacionalnog tima na pripremama. Ako su ga saigrači dobro slušali, Ivanović će uz njihovu neznatnu pomoć i protiv Gane biti to što jeste – prvi u kvartetu neprelaznih.

5 Nemanja Vidić

Neodigrana utakmica sa Poljskom, propušten trening, pa još jedan, izostanak protiv Kameruna i nacija se našla u strahu – odbrana bez Nemanje Vidića i sa njim, dva su sveta. To će, nadamo se spoznati i Asamoa Gijan. Jer, od Vidića boljeg štopera u Evropi nema…

13 Aleksandar Luković

Reći za štopera da je u najboljoj formi, nije uvek zahvalno, ali za Aleksandra Lukovića ne postoji drugačija ocena. Selektor Antić nema dilemu – štoper Udinezea posle Branislava Ivanovića i Nemanje Vidića – treći je u nizu čeličnih…

3 Aleksandar Kolarov

Voli Radomir Antić Ivana Obradovića i neće pogrešiti ni ako mu dodeli ulogu startera, ali u trenutku kad Lacio odbija Realovih 15 miliona evra za Aleksandra Kolarova logično je ko bi trebalo da stane sa leve strane do Aleksandra Lukovića.

17 Miloš Krasić

Protiv Poljske je nekoliko puta zasijao, u meču sa Kamerunom je nekoliko puta sve zasenio, a u mundijalskoj premijeri protiv Gane morao bi sve da zaseni. Njegovi prodori neophodni su da bi se probila zgusnuta odbrana rivala, ali ni povratak u fazu odbrane ne bi smeo da zaboravi.

10 Dejan Stanković

Sve utakmice u kvalifikacijama odigrao je odlično, ako sutra u Pretoriji bude na tom nivou, bojazni za odnos snaga na sredini terena ne bi smelo da bude. Osvežio se posle naporne sezone, i levom i desnom kopačkom šutira kao iz topa…

11 Nenad Milijaš

Selektor Antić rezervisao mu je mesto očekujući da bar jednom iz slobodnog udarca dobro nanišani ugao Kingsonovog gola. Ako pritom i neki od kornera iskoristi za pogađanje Žigićeve, Vidićeve ili Ivanovićeve glave – učinak će biti izvrstan.

14 Milan Jovanović

Da sam selektor sačuvao bih ga za Nemce, ali kako između prve i druge mundijalske utakmice ima četiri dana, ne treba sumnjati da će Jovanović iako trenutno nije u najboljoj formi, biti među starterima u meču sa Ganom.

9 Marko Pantelić

Nemci ga se plaše više nego Ganjani. Postoji razlog za to. Željan je gola, ne bi to smelo da ga preoptereti, ali to je već posao za selektora Antića.

15 Nikola Žigić

Vedar, razdragan, raspoložen kao nikad ranije, Nikola Žigić je i na terenu kao – veliki mrav. Na svim prijateljskim utakmicama bio je zapažen i kad nije davao golove. Od najvišeg reprezentativca Gane viši je 16 centimetara.

S puno prava šansu da zaigraju protiv Gane očekuju i Dragan Mrđa, Zoran Tošić, Danko Lazović i Gojko Kačar, ali je malo verovatno da će selektor menjati tim koji je izvadio mundijalsku vizu. Bar ne na startu Svetskog prvenstva.

Izvor: Politika

Povezane vesti