Srpski reprezentativac Gojko Kačar postigao je ’prvenac’ u ekipi Hamburga. Kačar je u duelu poraženih ekipa u polufinalu nemačkog Superkupa, bio strelac drugog gola u pobedi Hamburga nad Kelnom (3:0).

Vođstvo Hamburgu doneo je Rud van Nistelroj, a strelac trećeg gola bio je fudbaler iz Republike Koreje Hong-Min Son. Kačar je ovog leta iz Herte prešao u Hamburg, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Posle dolaska iz Herte, on je odigrao svih 90 minuta i prema rečima trenera Armina Veha dosta dobro odradio zadatake.

– Kačar se polako uklapa u naš tim, koncepciju i vizije. Iako smo poraženi od Šalkea pokazali smo dosta dobrih odlika, pre svega karakter. Za ovaj deo priprema nemam puno zamerki – rekao je Armin Veh.

Pun sam samopouzdanja

Srpski fudbaler Gojko Kačar izrazio je zadovoljstvo zbog svog debitantskog gola u dresu Hamburgera na meču Liga kupa sa Kelnom. Kačar je izjavio kako je pogodak pozitivno uticao na njegovo samopouzdanje, ali i da je bitno da je njegova ekipa prikazala dobru igru.

Srpski fudbaler je zadovoljan izborom nove sredine, dodavši kako još uvek nije maksimalno spreman za predstojeću sezonu, ali da do početka iste ima dovoljno vremena da bude stoprocentno pripremljen.

“Najbitnija stvar je da smo turnir završili na visokom nivou protiv Kelna. Takođe sam veoma srećan zbog gola koji sam postigao. To mi je veoma podiglo samopouzdanje”, rekao je Kačar.

Srpski reprezentativac je objasnio šta su planovi njegove ekipe.

“Stvari su sve bolje iz dana u dan i sigurni smo da ćemo još više napredovati. To je jedan od naših ciljeva, da prikažemo dobar fudbal”, rekao je Kačar.

Kačar je rekao kako mu se Hamburg kao grad dopada na prvi pogled.

“Osećam se veoma dobro u Hamburgu, iako još uvek nisam našao stalno mesto za život. Nisam još imao vremena da obiđem grad, ali ono što sam do sada video, dopada mi se”, rekao je 23-godišnji fudbaler.

Ipak, novi vezni igrač HSV-a rekao je da od njega tek mogu da se očekuju kvalitetne partije, kada bude bio kompletno spreman.

“Još uvek nisam kompletno spreman za celu utakmicu, ali do početka sezone ima vremena. Pomalo sam umoran od trening kampa i trenutno igram na 60 ili 70 procenata mog kapaciteta”, zaključio je Kačar.

Povezane vesti