Selektor Srbije Radomir Antić uveren je u šanse svog tima pred meč sa Nemcima, ali je ujedno i svestan opasnosti ‘pancera’ u drugom kolu Svetskog prvenstva. Reprezentacija Srbije je u prvom kolu poražena od Gane sa 1:0, dok je Nemačka slavila sa 4:0 protiv Australije, a duel tih timova na programu je u petak od 13.30.

“Ne smemo da dozvolimo da nas teret koji nosimo spreči da postignemo svoj cilj“, rekao je Antić.

“Svaki igrač mora da odigra bolje nego inače i siguran sam da će svi naći specijalnu energiju koja je potrebna za pobedu nad velikim protivnikom”, rekao je Antić.

Antić je, takođe, istakao da je impresioniran načinom na koji su Nemci slavili protiv Australije.

“Naš naredni protivnik je tim koji je pokazao najbolju igru u prvom kolu Svetskog prvenstva. Kvalitet njihove igre je bio odličan, a mi smo, nažalost, izgubili prvu utakmicu tako da moramo da odigramo bolje. Nemačka je tim sa odličnim balansom između igrača i posebno imaju talentovane mlade igrače i oni daju poseban kvalitet toj reprezentaciji. Oni su spremni za budućnost, a ja neću izdvajati nijednog igrača jer su odigrali odlično kao tim”, istakao je Antić.

Antićevi izabranici neće pre utakmice moći da treniraju na stadionu “Nelson Mendela bej”, na kojim će igrati protiv Nemaca u petak, zbog velikog nevremena u Port Elizabetu. Ipak, selektor Srbije ističe da se vidi napredak.

“Prezdovoljan sam temperaturom i sunčanim vremenom kakvo je sada, tako da je loše vreme iza na i nema posebne potrebe da brinemo zbog toga. Znamo za vetar i kišu, ali je sada lepo i pripreme za utakmice nam idu dobro. Zadovoljni smo uslovima i mislim da ćemo u petak pokazati šta možemo da uradimo. Moji igrači se mnogo trude i od njih sam tražio da odu i vide teren. Pošto je sada lepo vreme mislim da će biti u dobrom stanju”, naglasio je Antić.

Antić je na poslednjoj konferenciji pred meč sa Nemačkom istakao da je 22 igrača odlično trenirala pre dolaska u Port Elizabet i da je sigurno da će samo Aleksandar Luković propustiti meč zbog kartona protiv Gane.

“U mojoj profesiji ne volim da pričam o onima koji nisu sa nama. Luković je odličan igrač, ali pošto ne može da igra neću ni pričati o njemu, a igrač koji će ga zameniti će sigurno biti motivisan da odigra dobro”, rekao je Antić.

„Dva dana nam je raspoloženje bilo „u minusu“. Uspeli smo da odradimo nekoliko treninga, imali smo i individualne sastanke, tako da verujemo da smo probudili ego kako bismo u petak pružili više nego što možemo“, poručio je Antić.

Lukovića će protiv Nemačke zameniti Neven Subotić, jedan od četvorice srpskih igrača u Bundesligi.

“Mislim da će on biti odlična zamena za Lukovića. Pošto je Ivica Dragutinović povređen Subotić će biti starter u petak, ali vam neću reči ko će biti ostala desetorica”, istakao je selektor Srbije.

Izvor: B92

Povezane vesti