Srpski stručnjak Milovan Rajevac, koji je reprezentaciji Gane doneo četvrtfinale Mundijala, zahvaliće se čelnicima Fudbalskog saveza Srbije ukoliko mu početkom avgusta zvanično ponude mesto novog selektora „orlova“.

Srpski strucnjak Milovan Rajevac, trener Gane

Kako se saznaje, Rajevac je već dobio nezvanične signale iz FSS da će mu biti ponuđeno mesto selektora ukoliko FIFA ne smanji kaznu Radomiru Antiću, ali on ne želi da ispuni svoj trenerski san preko leđa svog dugogodišnjeg prijatelja Radomira Antića.

– Gotovo da ne postoji ni promil šanse da Milovan Rajevac postane selektor Srbije! On se jako uznemirio kada je pročitao vest da će naslediti Antića ukoliko disciplinski organi FIFA potvrde kaznu aktuelnom kormilaru „orlova“ i suspenduju ga za četiri naredne utakmice. On je sa Radomirom Antićem veliki prijatelj i ne bi preko njegovih leđa pravio dil sa čelnicima FS Srbije. Mogu samo da potvrdim da Rajevac nije vodio zvanične razgovore sa ljudima iz našeg saveza, ali u toj instituciji ima mnogo prijatelja koji su mu kroz priču možda nabacili da bi mogao da postane selektor Srbije – kaže izvor Pressa blizak Milovanu Rajevcu.

Pre samo nekoliko dana najpopularniji Srbin u Africi doslovce je istakao da bi voleo da nastavi posao sa selekcijom Gane i tim „crnih zvezda“ predvodi na narednom Mundijalu, 2014. godine u Brazilu. Bio je to sasvim dovoljan signal da čelnici tamošnje federacije počnu da sastavljaju novi ugovor.

– Rajevac je trenutno na odmoru i javlja se samo na poznate brojeve telefona! Ne sviđa mu se što se sve više priča da će naslediti Radomira Antića. Razmišljao je da se putem zvaničnog saopštenja obrati javnosti. On je skroman i pošten čovek i za njega je data reč važnija od bilo kakvog ugovora. A, Milovan Rajevac je dao reč čelnicima Fudbalskog saveza Gane da će potpisati novi četvorogodišnji ugovor. Istina, njegov san je da predvodi Srbiju, ali sačekaće neku drugu priliku – poručuje naš sagovornik.

Predsednik FS Srbije Tomislav Karadžić ponovio je stav Izvršnog odbora da u ovom trenutku niko na Terazijama 35 ne razmišlja o mogućem nasledniku Radomira Antića, pa tako ni o angažovanju Milovana Rajevca! On je poručio da su svi fokusirani na odluku disciplinskih organa FIFA.- To su sve spekulacije. Čuli ste stav članova Izvršnog odbora da u ovom trenutku ne razmišljamo o drugom selektoru. Svi čekamo odluku FIFA i nadamo se da će kazna biti ukinuta – kratko je rekao za Press Tomislav Karadžić.

Povezane vesti