Ko je mogao da pretpostavi da će u grupi D uoči poslednjeg kola sve četiri ekipe imati šansu da nastave učešće na Mondijalu? Rasplet će biti dramatičan, kao da ga je režirao Hičkok. Najbliži prolasku su Srbija i Nemačka, ali ja se nadam da moja reprezentacija može da pokvari računicu „pancera“ i nađe se u nokaut fazi. Naravno, uz Srbiju – kaže za „Blic“ Milovan Rajevac, selektor Gane.

Rajevac Očekuje prolaz Srbije i Gane

Utakmica sa Australijancima koja je „afričkim zvezdama“ mogla odmah da otvori vrata drugog kruga ispala je teža nego što se očekivalo.

– Njihovo vođstvo je okrenulo tok utakmice, pogotovo kad im je isključen Kjuel. Zatvorili su se i čuvali bod, ne izlažući se riziku. Tek u završnici ugrozili su naš gol sa nekoliko kontranapada i umalo nas nisu potpuno iznenadili – kaže poznati Užičanin, zemljak selektora „orlova“ Antića.

Predstoji vam najteži deo posla – meč s Nemcima?

– Bod bi nam bio isto što i pobeda, ali Lev i njegova ekipa moraju da idu na pobedu. S naše strane, bilo bi samoubilački da kalkulišemo i idemo na nerešeno. Jedina smo afrička ekipa koja je do sada pobedila i to nešto govori. I to Srbiju, koja je posle nadigrala Nemce.

Da li ste kontaktirali s Antićem od početka Mondijala?

– Nisam, ipak smo rivali u grupi. Čestitao mi je posle naše pobede, a ja sam mu poželeo isto što i prilikom izvlačenja grupa: da zajedno nastavimo takmičenje. Igrači su bili utučeni, pa sam pokušao da ih ohrabrim i rekao im da gledaju napred. Srećom, zaigrali su odlično kad je bilo najvažnije i uzdrmali optimizam Nemaca.

Šta je odlučilo da „orlovi“ pobede?

– Srbija je pobedila oružjem Nemaca. Igrači su odlično trčali, čemu je doprinela Antićeva promena taktike. Uveo je igrača više u vezni red i tu uspostavio ravnotežu. Kad je bilo gusto, zablistao je Stojković, pre toga Jovanović i Krasić, i zasluženo ste se vratili u život.

Osetili ste snagu Australije, može li Srbija da je nadigra?

– Može, ali neće biti nimalo lako. Odlično trče, fizički su izuzetno jaki. Dobro je što ovog puta moraju da napadnu jer su nezgodni kad se povuku. Mi smo pokušali da izvučemo štopere Mura i Nila, koji su im malo slabije tačke, ali nismo uspeli. Dali su nam loptu, zatvorili se i čekali čuvajući bod. Ali moj prijatelj Antić zna da će oni sada ići na pobedu i to menja stvari. Gledao je naš meč i siguran sam da mu je sve jasno.

Pored odsutnog Kjuela, neizvesno je da li će Verbek računati na Mura?

– Zato im se u veznu liniju vraća iskusni Kejhil iz Evertona. Kako god, oni uvek daju sve od sebe, igraju taktički dosledno i pokušaće da vam naprave probleme…

Mogu li da iznenade „orlove“?

– Verujem, ipak, da ne mogu. Srbija ima kvalitet, igrače koji nešto znače u evropskom fudbalu. Tehnika i brzina Krasića, iskustvo Vidića i Stankovića…, trebalo bi da bude dovoljno za prolaz – kaže Rajevac.

Računam na Muntarija

Selektor Gane ne želi da komentariše pisanje „Ganasokerneta“ da je prvo izbacio, a zatim vratio u ekipu Sulija Muntarija. Nedovoljno oporavljeni vezista Intera ga je izvređao, ali se u nedelju izvinio i dobio „pomilovanje“.

Suli Muntari - Gana

– Muntari je član naše ekipe, protiv Australije je ušao i odigrao petnaestak minuta. Videću koliko će biti spreman za utakmicu sa Nemačkom – kaže naš stručnjak.
U saopštenju Fudbalske federacije Gane kaže se sledeće:

„Suli je odmah prepoznao svoju grešku i izvinio se rukovodstvu reprezentacije, tehničkom osoblju i ostatku ekipe. On je podsetio da je uvek bio posvećen i lojalan timu, kao i da je kod njega prisutna volja da pruži sve od sebe i uradi najbolje za tim“.

Sukob sa selektorom postoji od pre početka Mundijala, kad je Muntari napustio ekipu na aerodromu u Amsterdamu i otputovao u London kod lekara.

Izvor: Blic

Povezane vesti