Posle prolaska Gane u drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu Milovan Rajevac, selektor te zemlje, ostao je jedini srpski predstavnik u Južnoj Africi. Gana je na putu do druge faze pobedila Srbiju, odigrala nerešeno sa Australijom i izgubila od Nemačke, a uz to nije postigla nijedan gol iz igre.

Antic i Rajevac, Srbija-Gana

Ipak, to je bilo dovoljno izabranicima srpskog stručnjaka za prolazak među 16 najboljih na svetu, a Rajevac ističe da je i srečan i žalostan.

„Srećan sam i žalostan istovremenom, ništa čudno, sasvim normalno za stranca na poziciji selektora. Jedno znam, bar polovina Srbije od srede će navijati za Ganu. Predstavljam moju otadžbinu na klupi Gane, pre četiri godinae i ja sam držao palčeve prethodniku Ratomiru Dujkoviću“, rekao je Rajevac za „Sportski žurnal“.

Uprkos dobroj igri Srbija je takmičenje u Južnoj Africi završila u grupnoj fazi, a Rajevac naglašava da nema razloga za tugu zbog toga.

„Srbija ne treba da plače. Treba biti realan i svestan pa pošteno reći da je podvig odlazak na Svetsko prvenstvo, ogromna stvar. Neka se ponosi moj narod, ne treba praviti negativnu priču, ipak, srpski fudbal napreduje gledano prema svetskim parametrima. ’Orlovi’ su ostavili dobar utisak, ide nam dobro, nema bilo šta da nam bude krivo, nema razloga za tugu“, istakao je Rajevac.