Posle sukoba sa saigračem Heungom Minom Sonom, Slobodan Rajković je prema odluci trenera Torstena Finka kažnjen izbacivanjem iz prvog tima, ekspresnim stavljanjem na transfer listu i činilo se da je, što se boravka u HSV-u tiče, njegova karijera završena.

Rajković dobio podršku

Međutim, izgleda da ipak ima izgleda, doduše ne velikih, da bivši igrač OFK Beograda, Čelsija, PSV-a… ostane u klubu, zahvaljujući samo jednom, ali vrlo uticajnom čoveku, Frenku Arnesenu, sportskom direktoru kluba. Danac, koji je istu funkciju vrlo uspešno obavljao i u Čelsiju, odakle je i doveo Rajkovića, sa incidentom se upoznao tek po povratku sa puta i nije zadovoljan što su se neke odluke donele bez konsultacija sa njim.

Nemački mediji pišu da je zato Arnesen razgovorao sa Finkom ukazujući mu da je preterao u odluci da kazni Rajkovića i da je čak uspeo da „smekša“ stav čoveka koji brine o igri ekipe.
Iako je u Arnesenu Srbin dobio značajnog saveznika, njegova pozicija je i dalje problematična, pošto je predsednik kluba, čovek čija je reč poslednja, saglasan sa Finkovim stavom da Rajkovića odstrani iz ekipe.

(Miloš Mirković, Beli Orlovi)