Povratak golmana Vladimira Stojkovića i napadača Marka Pantelića, koji su propustili startne duele u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Farskih Ostrva i Slovenije, kao i obnovljeni pozivi Slobodanu Rajkoviću i Marku Lomiću, trebalo bi da budu najznačajniji detalji prilikom saopštavanja spiska reprezentativaca za naredne utakmice sa Estonijom i Italijom.

Slobodan Rajkovic, Srbija

Selektor Vladimir Petrović danas u 12 časova objaviće imena svojih aduta za mečeve koji su zakazani za 8. oktobar u Beogradu na stadionu Partizana (20.30 časova) i 12. oktobar u Đenovi na stadionu „Luiđi Ferara“ (20.50).

Sjajne partije u Ligi šampiona vratile su Partizanovog golmana Stojkovića na reprezentativni spisak, što znači da će više u odnosu na Antićev septembarski izbor biti Željko Brkić ili Bojan Isailović. Petrović u odbrani ne može da računa na Aleksandra Kolarova iz Mančester sitija koji je povređen, pa je poziv upućen Marku Lomiću, defanzivcu moskovskog Dinama, da bi se pojačala konkurencija na levoj strani terena. Slobodan Rajković veoma korektno odrađuje svoju minutažu u Viteseu, što je bio dovoljan razloga da ga Petrović uvrsti na spisak.

Zahvaljujući odličnoj formi Miloša Krasića u Juventusu, sve ubedljivijim nastupima Zdravka Kuzmanovića u Štutgartu, i standardno dobrim rolama Dejana Stankovića u Interu, te Miloša Ninkovića u Dinamu, sredina terena moći će da podnese manje potrese koje prave forma Gojka Kačara i povreda leđa Zorana Tošića.