Kapiten mlade reprezentacije Srbije Slobodan Rajković smatra da je atmosfera u taboru „orlića“ i dalje dobra, uprkos neuspeh u kvalifikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo, prenosi „Sportski žurnal“. Mladi reprezentativci Srbije prekinuli su uspešan niz od četiri uzastopna nastupa na EP i dve vicešampionske titule i polufinala od 2004. godine.

slobodan rajkovic

„Orlići“ nemaju ni teorijske šanse za plasman pred poslednji duel sa Hrvatima, ali Rajković tvrdi da motivacija za meč sigurno neće izostati. Hrvatska je u prvoj utakmici u Varaždinu bila bolja rezultatom 3:1.

„Do sada nam je motivacija bila da izborimo odlazak u Dansku, a sad je jedini pokretač ambicija naš rival. Igraćemo za državu, za ponos, ništa nam drugo nije ostalo. Teško možemo da krenemo meč hladne glave, jer nas protivnik motiviše, nemamo šta da izgubimo“, rekao je Rajković.

Kapiten „orlića“ ne zna kako igrači nisu uspeli da dogovore iz svlačionice prenesu na teren.

„Razočaran sam. Sve što smo pričali između sebe nismo potvrdili ni van terena, ni na njemu. Ozbiljna ekipa ne sme da dozvoli gubitak bodova u tri utakmice kvalifikacija kao što smo mi učinili, to je najbolje pokazao meč sa Slovačkom. Nas 14 igra u inostranstvu, a nismo mogli deset pasova da sastavimo. Atmosfera je bila dobra, ali ako smo drugari van igrališta, onda moramo da budemo i na njemu, a mi u tome nismo uspeli“, rekao je Rajković.

Rajković smatra da je promena na klupi mlade reprezentacije mogla da stigne ranije, a ne prinudno pred kraj kvalifikacija.

„Odličan je potez što je došao Tomislav Sivić, sarađivali smo u mlađim selekcijama, ali mislim da je kasno. Nemojte pogrešno da me shvatite, međutim, da je stigao ranije…“, rekao je Rajković.

I za sam kraj, novi član Vitesea otkrio je da se nadao prelasku u neki bolji evropski klub.

„Četvrtu godinu igram u Holandiji, poznajem ligu, ali očekivao sam da nađem klub sa kojim ću igrati u Evropi. Stanje u Viteseu nije baš najbolje, treba nam barem još sedam igrača da bi se razmišljalo o kvalitetnijoj igri i boljem plasmanu“, priznao je Rajković.

Povezane vesti