Radovan Ćurčić saopštio je spisak fudbalera koji će nastupati u prijateljskim mečevima naše reprezentacije protiv Hondurasa i Meksika. Bilo je nagadjanja prethodnih dana koga će sve pozvati, a koga ne, u reprezentaciju za navedene mečeve, a danas je nagadjanjima došao kraj.

Privremeni selektor naše reprezentacije se oslonio na većinu reprezentativaca koji su nastupali u prethodnom ciklusu kvalifikacija. Našli su se i neki novi i povratnici u reprezentaciju. Napokon je potvrdjeno ovim spiskom, da Vladimir Volkov pre svega dobija priliku da zaigra u reprezentaciji i samim tim ukloni svaku dalju dilemu o eventualnom nastupu za reprezentaciju Crne Gore.

Reprezentacija Srbije

Povrtanici u reprezentaciju Srbije su: Vladimir Stojković– već drugu sezonu u Partizanu brani na visokom nivou i zasluženo dobija priliku da ponovo čuva gol naše reprezentacije; Gojko Kačar počeo nakon dolaska Slobodana Rajkovića u HSV da igra na svojoj poziciji u veznom redu, a ne u odbrani i rezultati i njegova igra su na sasvim jednom drugom nivou, onom koji nam je bio ranije poznat; Boško Janković pronalazi napokon ritam posle duge povrede koja je imala veliki uticaju na pad njegove forme; Miralem Sulejmani fudbaler koji iz vikenda u vikend igra sve bolje i to napokon biva nagradjeno! To je potvrdio i ove nedelje golom u ligi šampiona protiv Dinama iz Zagreba.

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić, Damir Kahriman.

Odbrana: Branislav Ivanović, Pavle Ninkov, Neven Subotić, Slobodan Rajković, Nenad Tomović, Milan Vilotić, Aleksandar Kolarov i Vladimir Volkov.

Sredina terena: Zdravko Kuzmanović, Gojko Kačar, Radoslav Petrović, Ljubomir Fejsa, Miloš Ninković, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Milan Jovanović, i Boško Janković.

Napadači: Nikola Žigić, Miralem Sulejmani i Dragan Mrđa.

Samo da podsetimo da reprezentacija Srbije igra protiv Meksika 11. Novembra u Keretaru, a sa Hondurasom tri dana kasnije u San Pedro Suli.

Nadamo se pre svega da će naši reprezentativci igrati sa puno više motiva nego u prethodnim mečevima, kao i da će selektor pružiti šansu i drugim fudbalerima koji nisu imali priliku da pokažu svoje znanje, a imamo utisak da su je definitivno bili zaslužili.

(Beli Orlovi, D. Jevremović; Foto: Arhiva)