Interesovanje ljubitelja fudbala za odmeravanje snaga između reprezentacija Srbije i Crne Gore ostaće, po svemu, još neko vreme neuslišeno. U kalendarima susednih fudbalskih saveza još se nije našla međusobna utakmica, uprkos tome što su već ugovoreni neki mečevi u drugoj polovini 2010, a „orlovi“ znaju i ime rivala u februaru iduće godine – to je reprezentacija Izraela.

– Nismo odavno razgovarali sa srpskim fudbalskim savezom o tome, a mislim da nije vreme za tako nešto. Bolje je da sačekamo da prođu nefudbalske tenzije, pa da na miru vidimo ko je bolji na terenu – kaže za „Blic“ Dejan Savićević, prvi čovek crnogorskog fudbalskog saveza.

Po mišljenju Genija, o utakmici reprezentacija čiji su članovi pre četiri godine na Mondijalu u Nemačkoj zajednički predstavljali Srbiju i Crnu Goru biće reči kad dve strane ocene da je pogodan trenutak.

– Sa kolegama iz FSS imamo veoma dobre odnose, ali ne možemo protiv nekih stvari koje su izvan fudbala a mogu da isplivaju na sportskim susretima.

Pre tri godine naše dve selekcije odigrale su prijateljsku utakmicu u Pljevljima, igrao je tada i moj sin Vladimir, a atmosfera na tribinama bila je veoma loša. Bilo je skandiranja sa tribina koje nema veze sa sportom i shvatili smo da ne treba pre vremena insistirati na utakmici A selekcija.

Ne želeći da rizikuje sa tenzijama koje još postoje među najbližim susedima, Savićević bez okolišenja kaže da bi susret na tlu Srbije bio manje rizičan:

– Kad ta utakmica jednom dođe na red, radije bih pristao da se odigra u Beogradu nego u Podgorici. Ima u Crnoj Gori još naboja između pristalica dve političke struje i zašto da se one ispoljavaju gde im nije mesto? Najbolje je sačekati da se stvari stišaju i da rivalitet bude samo u okvirima sporta – kategoričan je Savićević.

Izvor: Blic