Proslavljeni fudbaler Dejan Savićević, sada prvi čovek crnogorskog fudbala, kaže da je predsednik FS Srbije Tomislav Karadžić propustio lepu priliku da smeni Radomira Antića onog trenutka kada mu je FIFA potvrdila suspenziju od četiri meča i smatra da nema nikakve svrhe ako ga otera sada, posle dva meča u kvalifikacijama za EP 2012!

Dejan Savicevic, Crvena Zvezda, classic

– Da je Karadžić tada imao petlju, mogao je da preseče i okonča ugovor sa Antićem, čim srpski selektor nije u mogućnosti da vodi reprezentaciju. Ovako, Toletu preostaje da ćuti, pliva dalje i moli Boga da se Srbija kvalifikuje na Evropsko prvenstvo – istakao je Savićević u razgovoru za Alo!

Popularni Genije objašnjava zašto Antić nije trebalo da dobije poverenje FSS-a pred start kvalifikacija za EP.

– Čim trener nije uz tim, nema tu ništa od fudbala. Može da bude suspendovan jednu utakmicu, lako je u prvenstvu, ali u kvalifikacijama gde nastupaju reprezentacije, četiri meča suspenzije za selektora je mnogo. To je trećina ciklusa i ako tu kiksnete, na lošem ste putu – jasan je Savićević.

Dejo smatra da je Antić trebalo da bude otpušten odmah posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, jer nije postigao nikakav rezultat.

– Antić je napravio isti uspeh koji su pre njega postigli i Petko i Santrač, ali ništa preko toga. Sani je čak igrao i osminu finala na Mondijalu, a Antić pokušava da nam predstavi četvrto mesto u grupi kao uspeh. To nije pošteno – smatra Savićević.

Kada je reč o meču sa Slovenijom, Savićević kaže da se pribojavao baš nerešenog ishoda.

– Mnogo su nezgodni ti Slovenci… Tako je bilo i kada sam ja vodio Jugoslaviju, imaju neki čudan motiv protiv nas. I oni i Hrvati, specifična su škola i baš zato dobro prolaze u mečevima sa nama. Ipak, mislim da je Srbija oštećena za penal, iako nisam video situaciju, čim svi kažu, pa čak i Zlatko Zahović, da je Portugalac pogrešio, onda je tako – zaključio je Dejan Savićević, predsednik FSCG.

Da li će Brazilac Kleo obući dres Srbije saznaćemo uskoro, ali da se Dejo Savićević pita, odmah bi mu trebalo dati crveni dres.

– Sjajan fudbaler, gledao sam ga u nekoliko navrata i ja bih ga odmah naturalizovao. Ima u Srbiji stručnjaka i verujem da će doneti pravu odluku. Ako Kleo može da unapredi igru Srbije, zašto da ne – istakao je Savićević za Alo!.

Povezane vesti