Stefan Šćepović, član Briža na pozmajmici u devetoplasiranom Kortrajku, dokazuje da je zasluživao  veću minutažu u jednom od najboljih klubova Belgije.

Stefan Šćepović


Mladi reprezentativac Srbije je već na debiju za novi klub postigao gol, a u minulom kolu bio asistent.

– Zadovoljan sam učinkom. Želeo sam da odem iz belgijskog giganta, jer mi je u ovom trenutku najbitnije da imam utakmice u nogama. Slede izazovi u mladoj reprezentaciji. Napravio sam odličan potez, imam priliku da igram i dokažem da vredim – istakao je Šćepović.

Gde je zapelo u Brižu?

– Trener nije računao ozbiljno na mene, iako su nam dva špica u toku celog prvenstva postigla ukupno dva gola. Tražio sam od uprave da odem na pozajmicu, jer smatram da zaslužujem  da igram, pogotovo u bitnom periodu za mene. Ljudi iz rukovodstva su mi izašli u susret i verujem da ću dokazati da zaslužujem priliku koja mi je do sada bila u velikoj meri uskraćena.

Do leta će igrati u Kortrajku, a zatim ponovo sreću potražiti u Brižu.

– Do kraja sezone igraću u Kortrajku i pokušati da se dobrim igrama i golovima preporučim treneru Briža. Ostale su još tri utakmice do plej-ofa i neophodno je da se u svakoj pružimo maksimum.

Visoke ambicije Šćepović ima i sa mladom reprezentacijom Srbije:

– Imamo tim koji može da ostvari što nije mogla prethodna generacija. U sedam utakmica, postigao sam šest golova i voleo bih da nastavim u tom smeru. Uspeh bi bio plasman na Prvenstvo Evrope.

Izvor: Sportski Zurnal