„Počastvovan sam što sam u odabranom društvu i milo mi je što još može nešto da se dobije bez protekcije“, kaže druga Zvezdina zvezda. Na spisku su još: Laudrup, Maradona, Krojf, Gulit, Platini, Zidan…Srpska fudbalska legenda Dragoslav Šekularac dobio je značajno priznanje za svoje majstorije na zelenom tepihu. Engleski magazin „FourFourTwo“ u temi pod naslovom „16 plejmejkera koji su najviše promenili fudbalsku igru“ imenovao je igrače za koje se smatra da su kreirali istoriju na svojim pozicijama, a među njima je druga Zvezdina zvezda.

dragoslav sekularac

– Dobro sam igrao za jugoslovensku reprezentaciju protiv Engleza i oni su to, očito, zapamtili. Tukli smo ih 1958. u Beogradu 5:0, a zatim smo dve godine kasnije u Londonu odigrali 3:3. Milo mi je što još nešto može da se dobije bez protekcije, ali, iskreno, više me ne zanima moja igračka i trenerska karijera. U ovim godinama mogu samo da me obraduju tuđi sportski uspesi, poput onih koje nam donose teniseri ili košarkaši – kaže 73-godišnji Šekularac za „Blic“.

Uz popularnog Šekija, na spisku inovatora su i Mihael Laudrup Danska, Karlos Valderama Kolumbija, Didi i Rivaldo Brazil, Johan Krojf i Rud Gulit Holandija, Georgi Hadži Rumunija, Nils Lidholm Švedska, Alfredo di Stefano i Diego Maradona Argentina, Matijas Zindelar Austrija, Mišel Platini i Zinedin Zidan Francuska i Bobi Čarlton Engleska.– Izabrali su najbolje igrače iz svoje epohe i zaista sam počastvovan jer sam se našao u takvom društvu. Međutim, važnije mi je da Vladimir Petrović – Pižon uspe kao trener reprezentacije i da Srbija igra dobro pa se plasira na Evro u Poljskoj i Ukrajini. Podržavam i moju Crvenu zvezdu i voleo bih da na „Marakani“ bude mnogo publike, eto, to bi mene usrećilo – kaže Šekularac.

Ostrvski mesečnik „4-4-2“ izabrao je i 12 bivših i aktuelnih fudbalera za koje smatraju da su „plejmejkeri posebnog kova u najboljim izdanjima“. U tom društvu odabranih nalaze seBrazilac Ziko, Mađar Ferenc Puškaš, Nemac Mesut Ozil, Holanđanin Vesli Snajder, Hrvat Luka Modrić, Englezi Metju Le Tisije i Pol Skols, Italijan Đankarlo Antonjoni, kao i Johan Krojf, Georgi Hadži, Mišel Platini i Rivaldo. U ovoj grupi nalaze se samo četvorica aktivnih igrača – Modrić, Snajder, Ozil i Skols.

Povezane vesti