Selektor Belgijske reprezentacije Mark Vilmots rekao je da sa ovakvom generacijom igrača cilj njegove reprezentacije može da bude samo pobeda u večerašnjem duelu sa Srbijom.
Mark Vilmots - Selektor Belgije

Vilmots je rekao da će njegovi izabranici morati da pokušaju da diktiraju tempo utakmice.

Moraćemo da pokušamo da diktiramo tempo protiv Srbije. Došli smo da pobedimo i igramo našu igru. To je jedini mogući cilj koji možemo da imamo sa ovakvom generacijom igrača, rekao je Vilmots.

Vilmots smatra da ovo nije odlučujuća utakmica ni za Srbiju ali ni za Belgiju jer je još dosta bodova u igri.

Nijedna utakmica nije ništa važnija od neke druge. Svaki put i svuda idemo na tri boda. Sačekaću da vidim kako će moji igrači reagovati protiv Srbije, ali ima da se igra za još mnogo bodova, tako da ovo nije odlučujući meč“, izjavio je Vilmots.

Vilmots je istakao da su protivnici u Grupi A ispred njegove reprezentacije jer imaju više iskustva ali da talenat u Belgijskog reprezentaciji postoji i da će se u budućnosti pokazati.

Talenat postoji, ali naši protivnici, poput Hrvatske, su i dalje ispred u smislu zrelosti i iskustva. Ova generacija će zasijati u godinama koje predstoje. Moramo biti realni i igračima dati vreme. Tim napreduje, ali biće teško do kraja kvalifikacija, moramo biti skromni – rekao je Vilmots.

Utakmica počinje u 20:30 a direktan prenos možete da pratite na našem sajtu.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)