Selektor reprezentacije Estonije Tarmo Rutli rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da iskoristi pritisak pod kojim se nalaze fudbaleri Srbije i ostvari pozitivan rezultat u predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

„Svi znamo tim Srbije, to je opasan i snažan protivnik, ali nije sa druge planete. Neće biti lako, ali već smo igrali protiv snažnih timova, a dobro smo igrali i u prethodnim mečevima. Ako izgubimo neće biti strašno, ali ako reprezentacija Srbije ne pobedi to će za nju biti veoma loše“, rekao je Rutli na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Estonije sutra od 20.30 na stadionu Partizana igraju utakmicu trećeg kola Grupe C u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.
Srbija je u prve dve utakmice osvojila četiri boda, a Estonija bod manje.

Povezane vesti

Selektor Estonije rekao je da njegov tim neće igrati defanzivno i dodao da je odredio sastav za sutrašnji meč. On nije želeo da otkrije ko će igrati, ali očekuje se da će u odnosu na prethodnu utakmicu sa Italijom promeniti igrače na levom i desnom krilu, koji će protiv Srbije igrati ofanzivnije.

Rutli smatra da će Estonija ostvariti pozitivan rezultat ako njegovi igrači budu pravili manje grešaka.

„Izabrao sam sastav i biće promena. Nećemo dozvoliti Srbiji da nas satera u šesnaesterac, moraćemo da napadamo. Moramo da izbegnemo glupe greške koje su nas koštale u meču sa Italijom. Neću štedeti nijednog igrača u sutrašnjem meču, naredna utakmica protiv Slovenije neće uticati na nas“, rekao je on.

Kapiten Estonije Raio Piroja rekao je da će njegova ekipa pokušati da uživa u sutrašnjoj utakmici, pošto je Srbiji potrebnija pobeda.

„Fudbaleri Srbije su pod pritiskom, mi ne moramo da pobedimo. Srbija ima sjajan tim, a mi ćemo pokušati da uživamo u fudbalu i ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Piroja.

Piroja je dodao da su igrači odgledali snimak utakmice Srbije i Slovenije (1:1) i ocenio da je Slovenija igrala veoma dobro. Takođe, rekao je da njegov tim mora još da napreduje i da će meč protiv Srbije iskoristiti za dokazivanje.

„Estonija mora da igra dobar i lep fudbal na svom terenu, ali mora i da napreduje na gostovanjima. Ovo neće biti naša najteža utakmica u kvalifikacijama, ali iskoristićemo je za dokazivanje“, rekao je Piroja.

Povezane vesti