Sinoć je odigrano nekoliko utakmica osmog kola italijanske Serie A, a mi beležimo pogodak Boška Jankovića i prvi poraz Udinezea našeg Dušana Baste.

strelac za Đenovu

Boško Janković je na utakmici Đenova – Roma postigao prvi gol u 38. minutu.

Rekli bismo, povratak na velika vrata nakon više mesečne pauze zbog povrede.
Nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde  upisao se u strelce protiv uvek nezgodne Rome u 38. minutu. Gosti su uspeli da izjednače u 82. minutu, ali je minut pre isteka regularnog vremena, Kučka je pogodio za sva tri boda.
Boško Janković je igrao do 71. minuta te utakmice.

Za razliku od Jankovića, Udineze Dušana Baste doživeo je prvi poraz u ovoj sezoni Serie A i to od Napolija.
Lavenci i Mađo su bili strelci za Napoli, a Basta je za svoj klub igrao do 85. minuta.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije, Dejan Stanković odigrao je celu utakmicu u kojoj je njegov Inter remizirao sa Atalantom.
Neroazuri su poveli pogotkom Snajdera, a konačan rezultat postavio je Denis nešto malo pre kraja prvog poluvremena. Tako je Inter ostao na samo dve pobede i nakon osmog kola Serie A.

U utorak je Juventus Miloša Krasića savladao Mihajlovićevu Fiorentinu sa 2:1 i zauzeo presto na tabeli, sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na Udineze i Lacio.

U toku je utakmica Parma – Leće (2:0).

Tabela izgleda ovako:

Juventus 16; Udineze 15; Lacio 15; Napoli 14; Kaljari 13; Đenova 12; Roma 11; Katanija 11; Palermo 10 (u slučaju pobede nad Lećeom, Palermo bi došao na 5. ili 6. mesto); Sijena 9; Atalanta 9; Fiorentina 9; Kijevo 9; Parma 9; Inter 8; Bolonja 7; Novara 6; Leće 4; Ćezena 3.

Beli orlovi (M. Petković, foto: arhiva)