Pobeda reprezentacije Srbije na prvenstvu sveta protiv reprezentacije Nemačke burno se proslavljala u Kosovoskoj Mitrovici, Banja Luci, Frankfurtu, Beču. Slavilo se i u Herceg Novom, Nišu, Jagodini, Novom Sadu…Čačani su masovno napustili radna mesta pre početka utakmice, pa je došlo da saobraćajne gužve oko 13h.

Utakmica se u Herceg Novom gledala u brojnim kafanama i restoranima, a kada je sudija označio kraj počelo je veliko slavlje.

slavlje navijaca srbije posle pobede nad nemackom na sp2010

Formirane su kolone automobila koji su, uz zvuke sirena, od Kamenara krenuli prema Herceg Novom, a pozdravljali su ih meštani i brojni gosti koji borave na hercegnovskoj rivijeri.

Beograđani su izašli na ulice da proslave pobedu fudbalske reprezentacije Srbije nad Nemačkom na Svetskom prvenstvu, a proslava protiče uglavnom uz motorna vozila.

Brojni automobili kruže na potezu od Trga Republike do Slavije, sa zastavama i obeležjima Srbije, uz poneku vuvuzelu. Ljudi vire iz automobila kroz prozore, pevaju pesme i skandiraju strelcu pobedonosnog gola Milanu Jovanoviću.

Slavlju su se priključili i vozači gradskog prevoza, koji sirenama podržavaju automobile u prolazu. Prolaznici na ulicama takođe pokazuju tri prsta i skandiraju Srbiji i Jovanoviću.

Srbi koji žive u Beču proslavili su pobedu nacionalne selekcije na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoj Africi nad Nemačkom na ulicama glavnog grada Austrije.

Austrijska policija, poučena iz prošlosti, očekivala je slavlje posle ove važne utakmice i čekala je potpuno spremna u ulici Otakringerštrase.
Naime, ovu ulicu Austrijanci, zbog velikog broja ugostiteljskih objekata čiji su vlasnici i gosti sa prostora bivše Jugoslavije, nazivaju i „Balkanštrase“.

U Otakringerštrase u prošlosti je često slavlje iz kafića preneto na ulice, kako od strane navijača srpske, hrvatske, ali u turske reprezentacije.
Kao i ranijih godina Srbi su iz kafića, nakon što je sudija označio kraj utakmice, izašli masovno na ulice, blokirajući saobraćaj.

slavlje navijaca srbije u frankfurtu posle pobede nad nemackom na sp2010

Policija, koja je bila pod punom opremom za odbijanje demonstranata, podržana i velikim brojem specijalaca, pratila je mirno slavlje Srba nasred ulice.

Navijači srpske reprezentacije, noseći zastave i druge navijačke rekvizite, prošetali su više puta Otakringerštrase pozdravljeni auplazom gostiju mnogobrojnih kafića. Ovo je prvo veće slavlje navijača u Austriji tokom ovog Svetskog prvenstva, pošto na takmičenju u Južnoj Africi ne igra domaća selekcija.

Na ulicama Banja Luke je veliko slavlje nakon pobede srpskog nacionalnog tima nad reprezentacijom Nemačke na svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Kolone vozila sa zastavama Srbije i Repunlike Srpske kružile se Banja Lukom, dok su mladi uzbikivali „Srbija“, „Pobeda“… Tokom utkamice živo je bilo u ovdašnjim ugostiteljskim objektima, gde se uz pivo bodrila naša reprezentacija. Pobeda srpske reprezentacije slavi se u celoj R. Srpskoj.

Slavje na ulicima Banja Luke

Mnogobrojni Novosađani proslavili su pobedu Srbije. Oduševljeni navijači, koji su utakmicu pratili na otvorenom prostoru na Štrandu, kao i u kafićima i svojim domovima, skandiranjem „Srbija, Srbija“ i ovacijama našim fudbalerima pozdravili su njihov veličanstveni trijumf.

Nakon poslednjeg zvižduka španskog sudije Undijana Maljenka, sirene automobila na novosadskim bulevarima i ulicama i skandirenje navijača pozdravili su pobedu nad velikim protivnikom.

Sat pre početka utakmice na prvenstvu sveta izmedju reperezentacija Srbije i Nemače, ulice Čačka bile su zakrčene stotinama autobila, pa je i saobraćajna policija imala pune ruke posla. Bilo je očigledno da su mnogi ljubitelji fudbala napustili posao pre završetka radnog vremena. Za vreme meča grad je potpuno opusteo i na ulicama nije bilo skoro nikoga, da bi po završetku utakmice počelo veliko slavlje.

Više stotina stanovnika severne Kosovske Mitrovice organizovalo je slavlje na ulicama grada, uz zvuke sirena i petardi, povodom pobede fudbalske reprezentacije Srbije u meču protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Kolona automobila sa zastavama Srbije prošla je ulicama tog dela grada sve do mosta koji Mitrovicu deli na južni, odnosno albanski, i severni, srpski deo grada.

Većeg zadražavanja u blizini mosta nije bilo, jer to nisu dozvolili pripadnici Kosovske policije.

Dok je utakmica trajala, na ulicama severne Kosovske Mitrovice gotovo da nije bilo građana, a veliki broj mladjih Mitrovčana meč između Srbije i Nemačke gledalo je u kafićima, u kojima su od početka Svetskog prvenstva u fudbalu postavljeni veliki televizijski ekrani.

Pobedu reperezentacije Srbije nad Nemačkom na svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, Jagodinci su pozdravili vožnjom automobilima okićenim državnim zastavama, sa uključenim sirenima, bacanjem petardi i skandiranjem „Srbija, Srbija“.

Na centralnom trgu, na video bimu, utakmicu je pratilo oko 200 navijača, koji su burno pozdravljali svaki uspešan potez naših reprezentativaca.

Stepanovic slavi protiv Nemaca

Slavio je i Dragoslav Stepanović, srpski trener koji je dubok trag ostavio vodeći i mnoge nemačke klubove. Uvek dobro raspoložen, Stepanović je ovog puta potpuno bio u svom elementu jer je duel dve reprezentacije pratio u jednom šoping centru u nemačkom gradu Vajterštatu i posle meča je mogao da „vadi mast“ svojim domaćinima.