Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije zakazao je sednicu u sredu popodne, na kojoj bi aktuelni selektor reprezentacije Radomir Antić trebalo da bude smenjen.

Radomir Antic bye bye

Umesto njega, novi prvi stručnjak „orlova“ biće Vladimir Petrović Pižon.Antić će tako platiti cenu kako zbog svoje suspenzije, tako i zbog ne baš zadovoljavajućeg starta naše selekcije u kvalifikacijama za Euro 2012. I pored neubedljive igre savladana su Farska Ostrva 3:0, ali je protiv Slovenije u Beogradu izboren samo remi 1:1.

U Fudbalskom savezu Srbije odlučili su da prekinu agoniju kojoj su i sami doprineli željom za reviziju ugovora sa Antićem nakon Svetskog prvenstva u Južnoj Africi. Dok je Antić pričao o velikom uspehu i pobedi nad Nemačkom, predsednik FSS nastup na Mondijalu ocenio je kao neuspeh jer je u grupi sa Ganom i Australijom osvojeno tek poslednje mesto.

Prvi čovek FSS tada je napomenuo da će morati da dođe i do revizije ugovora sa selektorom, koji je zarađivao preko 100.000 evra mesečno. Posle dugih i neizvesnih pregovora do smanjenja plate je i došlo, ali su rezultati na kraju ipak presudili u korist smene Antića.Vladimir Petrović trebalo bi da bude predstavljen kao novi selektor Srbije već u petak.Sportska centrala uživo će izveštavati iz hotela „Hajat“ gde će biti održana sednica Izvršnog odbora.