Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon je za prijateljski meč sa Bugarskom pozvao šestoricu novajlija, a na spisku imena nema povređenih Stankovića, Krasića, Kuzmanovića, Ninkovića, ali ni fudbalera Liverpula Milana Jovanovića.

Slika tima Srbije protiv Kameruna, 5 Juni, 2010. Stadion Partizana

Trojica debitanata stiže iz inostranstva, dok su trojica igrači iz Superlige Srbije. Šansu na golu će umesto čuvara mreže Partizana Vladimira Stojkovića konačno dobiti Bojan Jorgačević iz belgijskog Genta, očekivani poziv je dobio fudbaler Fiorentine Adem Ljajić, tu je i, kao malo iznenađenje, Ivan Radovanović iz Bolonje, a na spisku su „domaći fudbaleri“ i Miloš Dimitrijević (Rad), Veseljko Trivunović (OFK Beograd) i Marko Mirić (Spartak).

„Imali smo nekoliko problema sa povredama. Nisu spremni Krasić i Stanković, Kuzmanović se povredio na treningu, a Ninković je doživeo blaži potres mozga pa sam morao da osvežim vezni red. Ovo je velika šansa za novajlije i igrače iz domaćeg prvenstva. Napravili su pomak“, rekao je Petrović.

Pižon se odlučio da pozove samo dvojicu pravih napadača, pa će u Sofiju ići Nikola Žigić i Dragan Mrđa, a interesantno je i to što na spisku nema Milana Jovanovića, koji se prilično muči u Liverpulu.

„Lazović ima sitnih problema sa povredom i molio me je da ne dođe, s obzirom na to da je kraj prvenstva u Rusiji. Što se Jovanovića tiče, u razgovoru sa njim sam osetio da je malo poljuljan. Zato sam ga zvaoda dođe u ponedeljak da mu damo podršku i da shvati da je i dalje deo reprezentacije Srbije. On će se pojaviti, naravno uz dozvolu njegovog kluba Liverpula“, rekao je Petrović.

Utakmica se igra u sredu, 17. novembra na stadionu „Vasil Levski“ od 18 časova, a ekspedicija Srbije se okuplja u ponedeljak, kreće u Sofiju u 12 časova čarter letom, a prvi trening će imati istog dana u 18 i 30 časova.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Bojan Jorgačević, Željko Brkić

Odbrana: Branislav Ivanović, Pavle Ninkov, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Slobodan Rajković, Aleksandar Kolarov

Sredina: Gojko Kačar, Nenad Milijaš, Radosav Petrović, Marko Mirić, Zoran Tošić, Adem Ljajić, Veseljko Trivunović, Ivan Radovanović, Miloš Dimitrijević, Miralem Sulejmani

Napad: Nikola Žigić, Dragan Mrđa

Povezane vesti