Na sajtu Beli Orlovi moći ćete da pročitate kakvu su sezonu u evropskim klubovima imali naši reprezentativci (po najnovijem spisku). Svake subote ćemo objavljivati po jednu poziciju na kojima igrači igraju, redosledom: golmani, odbrana, vezni red, napad. Ove subote tema su golmani.

ŽELJKO BRKIĆ (SIJENA, Italija) – U ovoj sezoni Željko Brkić može da bude zadovoljan minutažom, s obzirom da je branio na 18 utakmica Serije A i pritom primio 20 golova, više od Brkića je branio Đanluka Peđolo i to samo jednu utakmicu više. Sijena je na kraju sezone završila na 14. mestu Serije A a igrače Sijene je od zone ispadanja delilo osam bodova. Sijena je 11 puta pobedila, 11 puta odigrala nerešeno i zabeležila je 16 poraza.

DAMIR KAHRIMAN (TAVRIJA, Ukrajina) – U drugoj sezoni Kahrimana u Tavriji, Kahriman je stekao mnogo bolju minutažu u odnosu na sezonu 10/11 u Tavriji. Kahriman je ove sezone branio na 29 utakmica od 30 koliko se igra u ukrajinskom šampionatu. Tavrija je sezonu završila ne šestoj poziciji tako da Tavrija neće igrati kvalifikacije za Ligu Evrope, na petoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope je Arsenal Kijev koji je ostao za šest boda ispred Tavrije.

 

Miloš Jovanović (Beli Orlovi)