Juventus je ponovo preuzeo prvo mesto na tabeli Serie A, i to na kakav način!

Juventus - Milan 2.10.2011.

Fudbaleri Juventusa su savladali aktuelnog šampiona italijanskog prvenstva, AC Milan sa 2:0. Starter na utakmici bio je i naš Miloš Krasić.

Iako nije zabeležio zapaženu ulogu u ovoj pobedi, Krasiću se trudio i pomagao svojim saigračima koliko su mu dozvoljavali defanzivci rosonera.
Zvezde večeri bili su Mirko Vučinić i Klaudijo Marksijo.
Crnogorski reprezentativac se u prvom poluvremenu propisno ispromašivao, ali je spas za te promašaje doneo Klaudio Marksijo sa dva gola. Prvi je postigao u 87. minutu, a drugi u sudijskoj nadoknadi vremena.

Mora se istaći da je klub iz Torina zasluženo pobedio u ovoj utakmici. Prema statističkim podacima, fudbaleri „Stare dame“ su imali 60% posed lopte, a uputili su čak 17 šuteva ka golu protivnika, naspram 5 šuteva gostiju.
Fudbaler Milana, Zlatan Ibrahimović čestitao je Juventusu na zasluženoj pobedi, ali i naglasio da će se njegov tim vratiti u pobednički ritam nakon reprezentativne pauze.

Verujemo, ali do tad, na čelu Serie A će vladati naš Miloš Krasić i Juventus, dok će se fudbaleri iz Milana morati zadovoljiti trenutnim 15. mestom.

Beli Orlovi (M. Petković, foto: Getty)