Jugoslavija je imala čast da 1976. godine organizuje Evropsko prvenstvo, a na istom je posle dva produžetka u polufinalu i u borbi za treće mesto doživela dva poraza. Postoji mogućnost da se 2020. godine ponovi ta priča i da se, sada u Srbiji ne Jugoslaviji, odigra neki od mečeva na tadašnjem Evropskom prvenstvu.

Evropsko prvenstvo 1976. godine

Evropsko prvenstvo 1976. godine

UEFA je donela odluku da Evropsko prvenstvo bude održano u više zemalja, pa je samim tim i šansa da se neka od utakmica na Evropskom prvenstvu odigra i na tlu Srbije veća. Fudbalski savez Srbije će se kandidovati za „domaćinstvo“, a prvi ozbiljniji korak ka uspešnoj kandidaturi je potpisan ugovor između FSS i britanske kompanije „MACE“.

Zadatak „MACE“ bi bio predstavljane projekta „Nacionalni stadion“ zainteresovanim investitorima, a tome će prethoditi izbor mogućih lokacija za stadion, izrada studije izvodljivosti i priprema idejnog rešenja projekta.

Rok za prijavu za kandidaturu je april 2014. godine. Nešto više od godinu dana je sasvim dovoljno vremena za jednu ozbiljnu agenciju da pripremi sve potrebne stvari kako bi kandidatura bila primljena, a potom bi bilo sve na komisiji UEFA koja bi donela odluku koji bi sve gradovi, a samim tim i države, bili domaćini ovog, složićete se, zanimljivog projekta.

Koje su šanse da Srbija bude deo Evropskog prvenstva 2020. godine?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

(Beli Orlovi, D. Jevremović)