Fudbalska reprezentacija Srbije od 20 časova i 30 minuta igra prijateljski meč sa Grčkom na stadionu Partizana a umesto da taj susret posluži „orlovima“ i publici da se potpuno koncentrišu na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje upravo danas počinju, pažnja javnosti usmerena je na pitanje „Da li je ovo poslednji meč Radomira Antića na klupi naše reprezentacije?“.

Nakon što je FIFA potvrdila kaznu selektoru Srbije, koji zbog vređanja sudije Larionde na Mondijalu neće moći da vodi ekipu na četiri takmičarske utakmice, ponovo je buknula priča o tome ko će ga naslediti na kormilu „orlova“ jer je za neke bilo nezamislivo da selektora nema na klupi na startu novog takmičarskog ciklusa.

U jeku medijskih nagađanja o kandidatima za Antićevog naslednika, poslednje u nizu pojavilo se i ime Ilije Petkovića, ali stav „orlova“ je potpuno drugačiji: za njih je „Mister i dalje selektor“ i od toga ne odustaju, iako priznaju da nije njihovo da dele uloge u srpskom fudbalu.

I tako, umesto da u miru uživamo u jednoj letnjoj noći, razmišljajući kako uskoro slede nova iskušenja i radosti sa ekipom koja je po prvi put u istoriji fudbala nastupila pod imenom i znamenjem Srbije na šampionatu planete, konfuzija oko selektora preti da se sve pokvari.

Ne tako davno, „orlove“ i njihovog stratega dizali smo u nebesa, a onda se sve okrenulo, valjda zbog ovdašnje navike da se dobro brzo zaboravi, a loše pamti i ističe u prvi plan. Iako je i Šekspir o tome govorio, upravo u „Snu jedne letnje noći“ („Kako se samo svetle, dobre stvari olako pretvore u tamu, destrukciju“), ova noć će ipak imati drugačiji prizvuk. Prizvuk iščekivanja i, sada već čuvene dileme – a šta će biti posle?

Izvor: Blic

Povezane vesti