Reprezentacija Srbije nije uspela u prijateljskom meču protiv Kolumbije da ostane neporažena. Od remija je našu reprezentaciju delio samo jedan minut plus nadoknada vremena. Gol u 89. minutu u režiji Guarina doneo je trijumf Kolumbiji nad „Orlovima“- 1:0.

Kolumbija- Srbija

Kolumbija- Srbija

Selektor Mihajlović je još jednom promešao „karte“ i na teren poslao Kahrimana, Ivanovića, Subotića, Rajkovića, Tomovića, Radovanovića, Fejsu, Bastu, Sulejmanija, Đuričića i Mitrovića. Nemožemo reći da su naši momci ostavili loš utisak, ali je još jednom izostala završnica u skoro svim napadima.

Imali su prilike „Orlovi“ ali i Kolumbijci. Kahriman i Ospina su se istakli svojim odbranama pa su tako mreže mirovale sve do 89. minuta. U 87. minutu je priliku dobio zlatni „Orlić“ sedamnaestogodišnji Rajković, ali svoj debi mu neće ostati u lepom sećanju.

U spomenutom 89. minutu se Rajković izuzetno snalazi u situaciji jedan na jedan i brani udarac Martineza, ali je potom panična i katastrofalna reakcija Subotića omoguća Kolumbijcima da dođu do još jedne 100% šanse iz koje je Guarin postigao gol.

Priliku u drugom poluvremenu dobili su Tadić umesto Sulejmanija (od 45. minuta), Petrović umesto Radovanovića (od 61. minuta), Krstičić umesto Đuričića (od 61. minuta) i Šćepović umesto Mitrovića (od 45. minuta). Od rezervista smo videli solidnu igru, sem od Šćepovića koji je u ovoj meču prokockao i svoju zadnju šansu kod Mihajlovića. Napadač Partizana je daleko manje bio opasan od kolege iz Partizana Mitrovića i treba očekivati da u budućnosti upravo mladi Mitrović bude najistureniji u dresu „Orlova“.

Sledi duel sa Hrvatskom 6. septembra, a Srbija se nada pobedi.

(D. Jevremović, BeliOrlovi.rs)