Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu (20.30h) igra sa selekcijom Kameruna u generalnoj probi pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Radomir Antic

Selektor Radomir Antić rekao je da će fudbaleri biti posebno motivisani jer se meč igra u Beogradu, pred domaćim navijačima. „Imaćemo odličnu priliku da pokažemo mnogo više nego u dosadašnjem toku priprema. Igrati pred svojih narodom je motiv više, koji treba da pomogne da prevaziđemo neke slabosti“, rekao je Antić.

„Prve utakmice su uvek najteže. Treba početi dobro i sa autoritetom. Da isključimo taj imperativ moranja i da budemo pravi“, dodao je selektor srpskog nacionalnog tima.

Fudbal

Srbija je na pripremama u Austriji igrala dve kontrolne utakmice, od Novog Zelanda je izgubila sa 0:1, dok na susretu sa Poljskom nije bilo golova.

„Sve što je trebalo da uradimo u Austriji, uradili smo. Mene i raduje što se sve završilo kako jeste jer nam je donelo dozu koncetracije, nateralo da se malo zamislimo, da shvatimo da nismo toliko dobri. Da se spremimo na ono što nas očekuje na Svetskom prvenstvu gde nema prava na greške“, izjavio je napadač Danko Lazović.

Neuverljive partije u Austriji nisu zabrinule ni Miloša Krasića.

Pantelic

„Nema razloga za strah“, kratko je rekao Krasić i dodao da veruje u pobedu koja bi ’orlovima’ ulila samopouzdanje pred odlazak u Južnu Afriku.

Marko Pantelić je ocenio da će susret sa Kamerunom ’orlovima’ mnogo pomoći u pripremi za duel sa Ganom, 13. juna u Pretoriji.

„To je prilika da uhvatimo te njihove navike u igri, koje su potpuno drugačije. Drugačije je i ponašanje… Nadam se, ipak, golovima i našoj pobedi“.

Evo šta očekuje njegov kolega iz napada Nikola Žigić:

Golman Vladimir Stojković rekao je i da utakmice na samom Mondijalu u Južnoj Africi neće biti mnogo drugačije od onih u Austriji.

„U Austriji smo imali dva teška treninga koji su nam pokazali i šta nas čeka u Africi. I tamo će biti tesno, detalji će odlučivati. Ekipe su ujednačene, neće tu biti mnogo rezultata od pet ili šest na prema nula“, naveo je Stojković.

Srbija će put Južne Afrike krenuti u ponedeljak. Prvu utakmicu igra protiv Gane 13. juna, pet dana kasnije (18. juna) igraće sa Nemačkom u Port Elizabetu, a 23. juna sa Australijom u Nelspruitu.

Izvor: B92

Povezane vesti