Reprezentacija Srbija juče je izgubila od Makedonije i tako napravila veliki zaostatak od čak šest bodova za Belgijom i Hrvatskom koje nakon pobeda imaju deset bodova, dok Orlovi imaju četiri koliko imaju i Makedonci..


Loša igra „Orlova“ od starta susreta, stvarane su neke šanse putem šuteva Dušana Tadića ali ništa od toga nije uspevalo.

Tokom cele utakmice Orlovi nisu stvorili niti jednu dobru šansu dok su Makedonci napadali i iz tri situacije nas je sreća spasavala od gola Makedonije. Ali trud Makedonaca se isplatio, za razliku od situacije na susretu Srbije protiv Belgije kada smo mi imali više šansi, i u 59. minutu Tomović dobija crveni karton a Makedonija penal koji realizuje Ibraimi.

Mihajlović je na konferenciji posle utakmice izjavio kako mora da se u narednim utakmicama igra kao protiv Velsa i prvih 60 minuta protiv Belgije.

Prvo poluvreme nismo igrali kako smo zamislili, probijali su nas kroz sredinu što nije smelo da se dogodi. Drugo poluvreme počeli smo mnogo bolje, pa smo imali i dve šanse sa deset igrača, ali nismo uspeli da postignemo gol. Vidim prostor za napredak dok nas matematika ne izbaci. Imamo šest bodova manje u odnosu na Belgiju i Hrvatsku i šest utakmica do kraja kvalifikacija. Ako se bude igralo kao protiv Velsa, kao 60 minuta protiv Belgije, može nešto da se promeni nabolje. Sigurno je sada situacija mnogo teža, ali nije u mom karakteru da se predam, nisam se nikad predavao… Ja i moji igrači još uvek verujemo u naš plasman.

Aleksandar Kolarov je izjavio kako odgovornost jeste na njemu i Banetu Ivanoviću ali da nisu samo oni krivi za poraz.

Normalno je da ne mogu ja da uhvatim Mijailovića i mlađe igrače, normalno je da smo Bane i ja najodgovorniji za poraz. Ali, mislim da je kritika bila da smo nas dvojica direktno krivi za poraz, a ne mogu nikako samo dva igrača da budu kriva za poraz. Normalno je da će da se uhvati na nas, a ne na igrače koji imaju 20 godina, zaključio je Kolarov.

Srbija će poslednji susret u 2012. godini da odigra u Sent Galenu protiv Čilea u prijateljskoj utakmici a Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo se nastavljaju 23. marta 2013. kada Srbija gostuje Hrvatskoj u Zagrebu.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)