Reprezentacija Srbije igra u sredu drugi prirpremni meč uoči Svetskog prvenstva, a rival u austrijskom Kufštajnu biće selekcija Poljske.

Posle minimalnog poraza od učesnika Mundijala Novog Zelanda, „orlovi“ igraju sa timom koji neće biti u JA ali koji je verovatno mnogo jači od ekipe iz Okeanije.

Selektor Antić i na ovom meču želi da raspodeli minutažu.“Očekuje nas rival potpuno drugačijeg profila od Novog Zelanda. „Važnost meča i rezultata ne umanjujemo, ali glavno je da nastavimo da sprovodimo plan priprema“.

Protiv Poljske u Kufštajnu (20.30 – TV) u kombinaciji će biti 23 igrača, uključujući i sasvim oporavljene i spremne Krasića, Jovanovića, Stankovića i Lukovića, kao i Ivanovića koji zbog privatnih obaveza nije igrao u duelu s Novim Zelandom.

– Prvo što želim da istaknem je da sam zadovoljan zdravstvenim biltenom, a rad posle poraza od Novog Zelanda unapredio je pripremljenost svakog pojedinca – kaže Antić.

Selektor je pred utakmicu izabrao i zanimljiv način za motivaciju fudbalera, pošto je ekipa zajedno gledala film “Setite se Titana”, sa Denzelom Vošingtonom u glavnoj ulozi. Reč je o istinitoj priči o jednoj ekipi američkog fudbala, koja ima jasnu poruku da niko nije iznad tima. Kako smo saznali, posle projekcije bilo je čak i suza u očima pojedinih igrača…

Tim Srbije

– Na pripremama za igrače ne postoje nikakve zabrane, a posle filma koji su videli sinoć to im i ne treba – odgovorio je selektor na pitanje da li je igračima uveo restrikcije na neke navike, poput mobilnih telefona ili “Fejsbuka”, što su uradile neke njegove kolege iz drugih reprezentacija.

Antić je istakao i to da je ovaj meč, kao i svaki odrađeni trening, usmeren ka premijernoj utakmici na Svetskom prvenstvu, 13. juna u Pretoriji protiv Gane.

– Naš cilj je da se sve što radimo i sav napredak koji postižemo reflektuje na utakmici protiv Gane. To je naše prvo finale, a u duelu s Poljacima želimo da stvorimo preduslove da na taj meč izađemo maksimalno spremni. Takođe, utakmica u Kufštajnu poslužiće nam i da se u što boljem svetlu pokažemo pred našom publikom 5. juna, kad nam u Beogradu gostuje Kamerun – istakao je Antić.

Startna postava za utakmicu s Poljskom evidentno će pretrpeti značajne promene, s obzirom na to da se vraćaju rekonvalescenti, pa bi priliku možda mogao da dobije i najjači tim.

– Računam na sve igrače, nemamo problema s povredama i želimo da raspodelimo opterećenje, kako bi svi dobili određenu minutažu tokom preostalih pripremnih mečeva. Protiv Poljske ćemo imati šansu da se oprobamo u duelu sa sasvim drugačijim rivalom od prethodnog. Naš osnovni zadatak je fizičko i tehničko usavršavanje i bez želje da umanjim značaj utakmice, mi imamo plan rada koji ima za cilj da budemo na najvišem nivou kad počne takmičenje u Južnoj Africi.

I selektor je potvrdio da se poraz od Novog Zelanda na određen način uklapa u proces priprema.

– Posle poraza imamo mnogo korisnih stvari koje smo uočili i analizirali svi zajedno, kako se greške više ne bi ponavljale – poručio je Radomir Antić.

SRBIJA – POLJSKA
Stadion u Kufštajnu. Kapacitet: 7.000 mesta. Početak u 20.30 uz direktan TV prenos.
SRBIJA: Stojković – Ivanović, Vidić, Luković, Kolarov – Milijaš, Stanković, Krasić, Jovanović – Pantelić, Žigić.

POLjSKA: Kuščak – Pišček, Dudka, Kovalčik, Ževlakov – Muravski, Blaščikovski, Matuščik, Obranjak – Levandovski, Jelen.

Izvor: B92, Novosti

Povezane vesti