Fudbalska reprezentacije Srbije će protiv Nemaca, po nalogu Svetske fudbalske federacije, prvi put igrati u kompletnoj crvenoj opremi.Grupa od oko 20 navijača fudbalske reprezentacija Srbije došla je na današnji trening ekipe kako bi im pružila podršku pred duel sa Nemačkom a posle poraza od Gane na startu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Trening Tosic, Subotic, Krasic, Miljas i Lukovic

Veći deo grupe činili su sponzori Fudbalskog saveza Srbije, a pored njih tu su bili i predsednik Fudbalskog saveza Beograda Raka Đurović, bivši trener Crvene zvezde Vladica Popović i predsednik OFK Beograda Momčilo Minić.

Navijači su na stadionu Rend uzvikivali „ne posustajte“ i „hoćemo pobedu“.

Prijavite se kao saradnik sajta BeliOrlovi.rs

no images were found

Ovaj dan bio je najhladniji od početka šampionata, pošto je bilo četiri stepena Celzijusa, a prethodne noći oko nule.

Najveće ovacije dobili su selektor Radomir Antić i pre svih Zdravko Kuzmanović, koji je igranjem rukom skrivio penal posle koga je Gana postigla pobednički gol.

Srbija će sa Nemačkom igrati u petak 18. juna u Port Elizabetu, kada će pokušati da popravi loš bilans iz šest dosadašnjih susreta sa „pancerima“ na svetskim prvenstvima.

Nemačku je naša reprezentacija, doduše pod imenom Jugoslavije, na Mondijalima pobedila samo jednom, 1962. u Čileu. Jedna utakmica je završena nerešeno, a „panceri“ su slavili četiri puta.