Srbija je napokon na fudbalskom krovu Evrope! Reprezentativci Srbije do 19 godina su svoju naciju načinili ponosnom tako što su u finalu posle velike borbe pobedili vršnjake iz Francuske rezultatom 1:0!


Srbija U 19

Srbija U 19


Napokon onaj osećaj koji smo svi priželjkivali. Evropski prvaci! Fudbalski reprezentativci Srbije do 19 godina su uspeli nešto što do sada nikome u našoj zemlji nije pošlo za rukom u fudbalu. Oni se nisu zadovoljili plasmanom u finale već su išli i korak dalje i uspeli su da dođu do titule!

Svi smo znali da to neće biti nimalo lak meč protiv Francuske, ali smo mogli i da vidimo odlučnost kod naših momaka što nije slučaj sa reprezentativcima starijih selekcija Srbije. Veliki udeo u ovom uspehu pripada naravno selektoru Ljubinku Druloviću koji je uvek imao pravi savet za naše fudbalere i koji je uvek odabrao pravu taktiku.

Srbija je izašla na teren kao jedna iskusna ekipa koja zna šta hoće. Uspešno je zaustavljala napade Francuza, a uz to je znala i ozbiljno da pripreti. Na gol se ćekalo do 57. minuta kada je odlični Mitrović odličnom asistencijom proigrao Lukovića kome nije bilo teško da sa 7-8 metara od gola loptu smesti u mrežu.

Do kraja se naša reprezentacija dobro branila, a kada je odbrana i na tren popustila tu je bio fenomenalni Rajković. Golman naše reprezentacije je svima stavio doznanja da se na njega u budućnosti mora računati na golu starijih selekcija.

Titula u rukama naših fudbalera! Kako ovo lepo zvuči. Momci, Srbija je ponosna na vas! Nadamo se da će ovakav pristup utakmici imati i fudbaleri u A selekciji, a i da će selektor Mihajlović napokon početi da na pravi način motiviše naše fudbalere kao što je to Drulović činio sa ovim mladim fudbalerima.

(Beli Orlovi, D. Jevremović)