Omladinska reprezentacija Srbije igra protiv Švajcarske u 17h u poslednjem kolu završnog kvalifikacionog turnira za prvenstvo Evrope.

“Orlići“ su u prvom kolu savladali Dansku sa 3:2, zatim su poraženi od domaćina turnira Austrije sa 2:0 i u poslednjem kolu im je neophodna pobeda i nerešen ishod meča Austrija–Danska.

Selektor srpskim omladninaca Tomislav Sivić ne sumnja da će njegovi igrači u meču sa Švajcarskom prikazati najbolju igru, da će biti disciplinovani i odgovrni.

Pred početak završnog kvalifikacionog turinira Srbija i Švajcarska su bili favoriti za prvo mesto, međutim i Austrija i Danska su po jednom pobedlie u igri su za prvo mesto.

“Za mene je Švajcarska i dalje najkvalitenija reprezentacija. Jaka je na sredini terena, ima odličnog napadača i bočne ofanzivne igrače, a najopasnije je Zuber. Slabiji deo tima je odbrana i pokušaćemo da to iskoristimio“, izjavio je Tomislav Sivić.

Selektor omladinaca Srbije ne očekuje da bilo koja reprezentacija kalkuliše u poslednjem kolu i nada seda će Danci da osvoje makar bod u meču sa domaćinom.

“Danska ima kvalitet da se odupre Austrijancima. Koliko bih voleo da se mi plasiramo na EP toliko bi mi značilo da to ne učini ni domaćini posle svega što se deseli na našem meču“, zaključio je Sivić.

Tabela:
1. Austrija……………….2 1 0 1 4:3 3
2. Švajcarska………….2 1 0 1 3:3 3
3. Danska……………….2 1 0 1 3:3 3
4. Srbija………………….2 1 0 1 3:4 3

Izvor: B92