Reprezenativci Srbije odradili su prvi trening u Sportskom centru Kovilovo i tako i zvanično započeli pripreme za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi (od 11. juna do 11. jula). Prvi trening, bio je otvoren za javnost, pa je prisustvovao veliki broj navijača, pretežno dece iz raznih fudbalskih škola, koji su se slikali sa svojim ljubimcima. Najviše pažnje kod njih privlačio je Žigić.

Selektor „orlova“ Radomir Antić odmah je krenuo sa žestokim radom. Kratko istezanje, trčkaranje, a potom rad sa loptom i igra na dva gola. Golmani Vladimir Stojković i Anđelko Đuričić radili su individualno sa trenerom Zaladom, dok su Bojan Isailović i Željko Brkić bili izloženi šutevima Žigića, Mrđe, Pantelića, Jovanovića… Od njih četvorice jedan će sigurno otpasti sa konačnog spiska, a on će biti poznat posle Austrije. Treningu su prusustvovala samo dvojica srpskih trenera – Radovan Ćurčić i Aleksandar Janković – koji figuriraju za novog trenera Vojvodine.

Kasnije, posle treninga, reprezentativci su se povukli u svoje sobe, a onda je usledila večera, gde im je društvo pravio ministar policije Ivica Dačić.

Već sutra Srbija putuje na pripreme u mestu Leogang u blizini Salcburga u živopisnim predelima u podnožju Alpa. „Orlovi“ će tamo trenirati do 3. juna, a tokom boravka u Austriji odigraće i dve prijateljske utakmice. Prvi test imaće 29. maja u Klagenfurtu protiv Novog Zelanda, koji bi trebalo da „glumi“ Australiju, našeg poslednjeg rivala u grupi D na Svetskom prvenstvu.

Naredna provera je 2. juna u Kufštajnu, gradiću u blizini granice Austrije i Nemačke, gde će protivnik biti Poljska. Za razliku od Novog Zelanda, Poljaci nisu učesnici Mundijala, ali se po stilu igre svrstavaju u nemačku školu, što ih čini idealnim suparnikom pred duel sa „pancerima“ u Port Elizabetu, 16 dana kasnije.

Poslednja provera je protiv Kameruna u Beogradu 5. juna.

Izvor: Sportal.rs