Srbija je u prvom kontrolnom meču pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj zabeležila pobedu. Posle velikih problema u prvom poluvremenu, naši fudbaleri su bolju igru pružili u nastavku meča i došli do pobede- 1:2(1:0).

Irska-Srbija

Irska-Srbija

Srbija je na teren istrčala u sledećem sastavu: Stojković, Rukavina (od 89. Gudelj), Kolarov, Biševac, Ivanović, Fejsa, Basta (od 59. Tošić), Matić, Tadić (od 81. Ljajić), Marković (od 75. Sulejmani), Đorđević (od 87. Stefan Šćepović).

U prvom poluvremenu smo videli „Orlove“ na koje ne možemo biti ponosni. Mnogo grešaka, strah, bezidejnost u napadu i mnogo drugih negativnih sitnica. Irci su naravno to iskoristili. Postigli su dva gola od kojih je jedan poništen zbog nepostojećeg ofsajda.

Posle izlaska iz svlaćionice naša reprezentacija je bila kao preporođena. Izgleda je selektor Drulović pronašao prave reči i probudio naše reprezentativce iz „zimskog sna“. Autogol Iraca na startu ovog dela igre je otvorio ponovo pitanje pobednika koje je bilo rešeno u 60. minutu. Strelac pobedonosnog gola bio je Đorđević na asistenciju Tošića.Pobeda je pobeda i istoj se „ne gleda u zube“, ali isto moramo da priznamo da nas ova utakmica nije ubedila da stižu bolja vremena i bolji rezultati. Jesu u ovoj utakmici falili Mitrović, Đuričić, Nastasić Subotić i Jojić, ali je moralo bolje protiv prosečnih Iraca. Uz svo poštovanje fudbalerima Irske, ali naši momci su morali da pruže bolju igru u Dablinu, pre svega sigurniju. Naročito u prvom poluvremenu jer takve oscilacije sa najboljim reprezentacijama sveta biće fatalne.

Nadamo se da će budući selektor uspeti da reši ove probleme koji se kroz redove naše selekcije provlače već nekoliko godina.