Nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012, reprezentacija Srbije gostovaće, za vreme utakmica baraža za preostala 4 mesta za Evropski šampionat, u centralnoj Americi. Tamo će odigrati dve prijteljske utakmice u kojima traže neki novi početak.

Na sajtu fudbalskog saveza Srbije danas su osvanula imena protivnika na ovoj turneji. U pitanju su dve reprezentacije koje su kao i naša bili učesnici svetskog prvenstva koje je održano prošle godine u Južnoj Africi. Prvu utakmicu će odigrati 11. novembra protiv, po nama kvalitetnijeg od dva protivnika na ovoj turneji, reprezentacije Meksika. Reprezentacija ove zemlje se nalazi na Fifinoj ranglisti jedno mesto ispred naše reprezentacije, i upravo u tome meču ćemo saznati dali zaslužujemo bolji plasman na listi u odnosu na trenutni ili je ipak lista adekvatno merilo kvaliteta.

Reprezentacija Srbije

Druga utakmica će biti protiv reprezentacije koja je dosta lošije plasirana od „Orlova“ na Fifinoj rang listi (57. mesto), reč je o ekipi Hondurasa. U slučaju neuspeha naše reprezentacije u prvom meču, ovo će biti kao, da ga tako nazovemo, popravni jer u ovom meču nebi trebalo da izostane uspeh. Ovaj meč je na programu 14. novembra.

Nadamo se da će u ovoj utakmici biti i par novih imena u odnosu na sastav koji nije izborio ni baraž za Evropsko prvenstvo, jer samo tako i uz motivaciju i bolji pristup meču se može krenuti nekim novim i nadamo se boljim putem, jer gori od trenutnog mislimo da ne postoji. Sa verom u bolje dane, budimo uz naše „Orlove“!

(Beli Orlovi, D. Jevremović; Foto: Arhiva)