Srpski internacionalci nisu imali uspeha u svojim klubovima ovog vikenda u italijanskoj Serii A.

 

Inter, doskorašnjeg kapitena Srbije Dejana Stankovića doživeo je još jedan debakl u Italiji. Ovoga puta, veliki div za nero-azure bila je Katanija. Tima iz Milana poražen je na Siciliji sa 2-1.
Stanković je za tim koji je bio oslabljen za Forlana, Cezara, Kutinja, Kivua i Vivijana Ranijerija, odigrao je 60. minuta.
Da li je ovo početak kraja Intera ili će oni ipak pronaći način za povratak?

Siniša Mihajlović, trener Fiorentine našao se na udaru navijača tog kluba zbog slabih rezultata ekipe. I ovog vikenda, Ljubičasti su igrali bez pobede, treći put zaredom.
Za ekipu Fiorentine igrao je i Adem Ljajić (od drugog poluvremena), ali su ipak na kraju morali podeliti bodove sa Ćezenom – 0:0.

Ovih dana u centru pažnje domaćih i italijanskih medija je odnos Krasića i Kontea (trenera Juventusa).
Stara Dama je i nakon remija sa Kijevom (0:0) zadržala prvo mesto Serie A, no Miloš Krasić je još jednom prikazao lošu igru.

Nije to više onaj Krasa koji nas je zadivio svojim prodorima. Sad na terenu igra neki drugi Miloš Krasić, pomalo neodlučan, nesiguran i ne znam šta još ne.
Trener Juventusa, Antonio Konte, izjavio je da će dati sve od sebe da od Krasića napravi ključnog igrača svog tima. Ipak, italijanski mediji najavljuju da bi Srbin mogao napustiti Italiju već u januaru. Nadamo se da će Krasić ponoviti igre od pre godinu dana i tako se nametnuti i Konteu, ali i novom selektoru Srbije.

Treba još napomenuti da je Dušan Basta odigrao celu utakmicu Atalanta – Udineze (o:0), kao i Nenad Tomović u utakmici Đenove i Lećea (0:0), a Boško Janković koji se uskoro očekuje i u dresu Srbije u igru je ušao dvadesetak minuta pre kraja.

Valjda će uskoro i Srbima u Italiji da procvetaju ruže, pa da očekujemo bolju i uspešniju reprezentaciju Srbije.

Beli Orlovi (M. Petković, foto: SERIE A)