I ako su izabranici Mihajlovića u susret ušli sjajno, stvorili nekoliko stopostotnih prilika, iz jedne čak pogodili stativu sreća nije bila na našoj strani i reprezentacija Belgije je to kaznila sa tri gola u mreži u Orlova.

Sve je počelo već u drugom minutu kada je Zoran Tošić pogodio stativu i u tom trenutku je izgledalo kao da Orlovi neće imati puno problema sa Belgijom. Srbija je napadala, stvarala šanse sve do 30. minuta utakmice dok je Belgija u tim trenucima pokušavala da organizuje neki napad ali situacija se potpuno promenila u 33. minutu kada je Benteke postigao gol glavom posle centaršuta Kevina De Brujnea koji je, kasnije će se ispostaviti, presudio Srbiji.

Srbija nakon gola Bentekea stvara neke polušanse ali sve je to „padalo u vodu“ i na kraju poluvremena bio je rezultat Srbija 0:1 Belgija.

U drugom poluvremenu Srbija očekivano napada ali i Belgija polako preuzima inicijativu u napadu i počinje da preuzima kontrolu na utakmici. U 68. minutu Naser Šadli asistira Kevinu De Brujnu koji donosi Belgiji prednost od 2:0 i to je bio udarac od kojeg fudbaleri Srbije nisu mogli da se oporave.

Nakon tog gola Srbija ima šanse, ali sve su naši fudbaleri promašivali što su Belgijanci kažnjavali, u 81. minutu u igru je ušao Dejan Lekić koji je pokušao da unese malo iskustva u napad Srbije.

Vertongen je u 90. minutu postavio konačnih Srbija 0:3 Belgija i tako je sada na čelu grupe reprezentacija Belgije sa sedam bodova, za Belgijom sledi Hrvatska sa takođe sedam bodova dok su Orlovi treći sa četiri boda i pobeda je neophodna u Skopju ako želimo da ostanemo u koraku sa prve dve reprezentacije u ovog grupi.

Srbija 0:3 Belgija

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)