Ispred Hrama Svetog Save danas je uručenjem knijige sa potpisima podrške našoj reprezentaciji završena akcija Prenesi poruku – Ispiši budućnost Delta Sport Grupe sa ciljem da građani pošalju poruku i daju podršku našim fudbalerima pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.

Akcija Prenesi poruku – trajala je od 30. maja do 5. juna u Nike prodavnici u Delta Sitiju, gde su svi posetioci imali prilike da ispišu poruku i požele uspeh fudbalerima. Knjigu podrške našim reprezentativcima predao je selektoru Radomiru Antiću i kapitenu „orlova“ Dejanu Stankoviću, maratonac Zoran Bursać

ISPRACAJ SRPSKIH FUDBALERA NA SVETSKO PRVENSTVO

Selektor Radomir Antić na ispraćaju ispred Hrama Svetog Save

– Ovo je najlepši način da otputujemo na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku. Glas naroda nam je uvek bio najvažniji, nadamo se da ćemo ispuniti njihova očekivanja. Ono što mogu da kažem da ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage i na pravi način reprezentovati našu zemlju i ispisati lepu budućnost srpskog fudbala, izjavio je selektor Radomir Antić.

„Orlovi“ će u Južnu Afriku poneti više hiljada najlepših želja, a najoriginalnija poruka biće nagrađena.

Gana u mislima

Fudbalski reprezentativci Srbiji složni su u oceni da su spremni za početak Svetskog prvenstva, ali i u najavama da će razmišljati samo o sledećem protivniku na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, kuda danas putuju.

„Mislimo samo na prvog protivnika Ganu. Imamo vremena da doteramo neke detalje. Pripreme su bile dobre, fizički smo spremni, imamo kvalitet i samopouzdanje“, rekao je Miloš Krasić na beogradskom aerodromu pred poletanje aviona.

Srbija je u poslednjoj pripremnoj utakmici pobedila Kamerun sa 4:3, a prvi protivnik na šampionatu biće Gana.

U grupi su još Nemačka i Australija, a napadač Milan Jovanović rekao je da u ekipi niko ne razmišlja unapred, kao i da će timu biti potrebna sreća na šampionatu.

„Idemo stepenik po stepenik. Protiv Kameruna nismo dobro igrali, ali smo pobedili, pa neka tako bude i u Africi. Sreća će nam biti potrebna, niko na Mundijalu nije naivan, a svi su izuzetno motivisani“, rekao je Jovanović.

Radosav Petrović rekao je da niko u timu ne želi da „poleti“, već da žele da ostanu racionalni.

„Postoji pozitivan naboj u timu, ali mi razmišljamo samo o sledećem danu, sledećem treningu. Nezahvalno je bilo šta prognozirati. Ne treba nam euforija. Znamo kakva je profesija i šta moramo da uradimo i kako da se prilagodimo uslovima“, rekao je Petrović.

Srbija je dva puta gubila u meču sa Kamerunom i grešila je, ali je Branislav Ivanović rekao da taj trijumf mnogo znači igračima.

„Znači nam i zbog samopouzdanja i zato što smo mogli da osetimo taj ritam afričkog fudbala. Prva utakmica na šampionatu uvek je važna. Gana ima fizički snažne igrače i svi su podređeni kolektivu, ali mi smo spremni“, rekao je Ivanović.

Najbolji srpski fudbaleri u 17.00 časova sa aerodroma „Nikola Tesla“ lete u Minhen, odakle će u kasnim večernjim satim krenuti put Južne Afrike.

Izvor: SportskaCentrala

Povezane vesti