Vladimir Petrović promenio golmane koji su bili standardni kod Radomira Antića, ali i tada i sada ima mnogo primedbi na izbor nacionalne „jedinice“. Ako ostavimo po strani da smo svi selektori, neverovatno je da za tri godine kroz filter prođe toliki broj čuvara mreže…

Nijedan od četvorice golmana koje je Antić pozivao pod zastavu, odnosno koji su bili u konkurenciji za Mondijal sada nije blizu tima.

Vladimir Stojković je eliminisan, iako to niko javno ne izgovara zbog toga što je trn u oku navijačima Zvezde. Ispalo je da je platio ceh za Đenovu, iako je njegova koža bila u pitanju.

„Spreman sam, ne namećem se, moje je da branim, ne mešam se u posao selektora“, kaže Stojković u današnjem „Sportskom žurnalu“.

Konkurencija mu je bio Dišljenković, koji je otkazao jer se nije mirio sa statusom rezerve. U kombinaciji je bio Isailović, koji nije dobio pravu šansu, sada je u Poljskoj.

Zeljko Brkic treniraPomenimo i Đuričića koji je putovao na Mondijal, imao je sjajnu sezonu u Leiriji, a onda je nakon Južne Afrike pao u nemilost u klubu. Letos se pričalo o odlasku u Zvezdu, ali od toga nije bilo ništa.

Na Mondijal nije putovao Željko Brkić, tada je obrazloženo da je najmlađi i da je golman za budućnost. Da li nije položio ispit u Estoniji, ili je nešto drugo u pitanju, tek sada je u drugom planu.

Brojke? Debitovao je u Seriji A, na četiri utakmice primio dva gola. Sijena nije imala lak raspored, putovala je u Kataniju, morala da se suoči sa Juventusom i Romom.

www.bojanjorgacevic.comPrvi golman sada je, mada nemojte nas držati za reč Jorgačević, koji je odustao od odlaska u Tursku i imao dosta problema sa povredama. Šansu je dobio Kahriman, koji brani standardno u Tavriji, treći golman bi trebalo da bude Šaranov koji je otišao u Izrael gde se bori za svoje mesto pod suncem.

Ako nismo nekoga zaboravili (moguće je) osam golmana je figuriralo i dalje niko nije siguran ko je broj 1.

Kažu da je za čuvara mreže, ali i njegovu komunikaciju sa odbranom najvažniji kontinuitet.

U Srbiji nije tako…

 

Izvor: Sportske.net