Delegacija FSS, i saveza i ministarstva omladine i sporta obišli su sportski centar u Staroj Pazovi, poslednji put pre nego što on bude i zvanično otvoren. Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić najavio je da će srpska „kuća fudbala“, posle nešto više od godinu dana gradnje, biti otvorena u januaru.

Srpska kuca fudbala, Stara Pazova, 2010

Tačan termin još se ne zna zato što bi u Srbiju za tu priliku trebalo da stignu predsednici evropske (Uefa) i svetske fudbalske federacije (Fifa) Mišel Platini i Sep Blater, kao i predsednici najmanje 20 fudbalskih saveza.

„Ovo je lep dan… Svi savezi se bore sa nestašicom, ali utisak je da idemo napred“, rekao je Karadžić misleći na činjenicu da bi u Staroj Pazovi trebalo da se pripremaju i reprezentacije u ostalim sportovima.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković ocenila je da je završetak izgradnje ovog centra velika stvar za srpski sport.

„Vizija bez akcije je sanjarenje. Akcija bez vizije je haos, a ovde su objedinjene i vizija i akcija. Ovo bi mogao da bude istorijski preokret za ceo srpski sport“, istakla je ministarka.

Zadovoljan je bio i selektor Vladimir Petrović Pižon, posebno zbog toga što će on biti prvi vodja nacionalnog tima koji će ući u novi trening centar.

„Ovo je izvanredno, malo ko ima ovakav objekat. Ipak, ne bi trebalo da ga poredimo s drugima. Mnogo će nam značiti u budućnosti, pre svega zato što će najviše koristiti mladima“, kazao je Petrović.

Sportski centar u Staroj Pazovi prostire se na površini od 11 hektara i 34 ara. Ima četiri travnata i jedan veštački teren, kao i jedan teren za tenis. U sklopu centra su i trim staza, hotel sa 64 dvokrevetne sobe i sportska hala dimenzija 48×30 metara.

U planu je i izgradnja tribina kapaciteta od 3.000 mesta pored jednog od travnatih terena.

Izvor: B92

Povezane vesti