Srpski izveštači sa Svetskog prvenstva u fudbalu ljuti su na Fudbalski savez Srbije zbog tretmana odnosno nemogućnosti prilaska fudbalerima, zbog kojih su i prevalili toliki put.

Novinari su složni u oceni da su u potpunoj izolaciji u odnosu na fudbalere i da se njihov rad u ovom trenutku, po postignutom ne razlikuje previše u odnosu na kolege koji pišu u Srbiji.

Oni tvrde da im najviše smeta kontakt sa igračima isključivo na konferencijama za novinare, kao i na to što ih stalno sprovode po hotelskom kompleksu kao da su u nekakvom getu.

Zbog toga se oglasio i Milivoje Mirkov, komesar za bezbednost FSS, koji je preuzeo odgovornost za ovakav vid odnosa sa novinarima. On je naglasio da FSS samo sprovodi zahteve igrača da ne budu uznemiravani.

Čašu je prelio potez Antičevog pomoćnika Kunovca koji je prilikom poslednjeg susreta novinara sa igračima zalupio vrata pred njihovim nosem kako se ne bi mogli fotografisati Stanković i drugovi.

Kada su novinari pitali kapitena Dejana Stankovića zbog čega je ovakav odnos igrača sa njima, on je probao da „spusti loptu“, pišu Sport i Sportski žurnal.

“Nema potrebe da se diže tenzija, svi smo ovde sa istim ciljem. Novinari su dobrodošli, znamo se godinama“, izbegao je kapiten odgovor.

Očekuje se da se za odnos igrača i FSS-a prema novinarima danas pita i selektor Radomir Antić koji će prisustvovati konferenciji za novinare.

Povezane vesti