Stanković se povukao iz reprezentacije nakon „bolne“ utakmice za sve nas koji smo tada isčekivali pobedu protiv Slovenije i nakon nešto više od godinu dana od te utakmice Deki Stanković izrazio je želju da se vrati u reprezentaciju, naravno, ako ga selektor pozove.


Siniša i ja smo u stalnom kontaktu, pričamo o raznim stvarima. Ukoliko bi procenio da sam potreban reprezentaciji. Srbije, stavio bih mu se na raspolaganje. Mihajlović radi dobar posao sa reprezentacijom, ubacio je gomilu talentovanih klinaca i želim mu sve najbolje. – izjavio je Stanković za Inter TV.

Stanković se oporavlja od dvostruke operacije Ahilove tetive i u ovoj sezoni nije odigrao nijednu utakmicu.

Ne mogu da dočekam da se vratim na teren. Teško je posmatrati sve sa strane, jednostavno nije lako prihvatiti da si daleko od akcije. Ipak, jedino o čemu trenutno razmišljam je da se potpuno oporavim. oš sam gladan fudbala, ali i nakon penzionisanja vidim sebe u fudbalu. Već sam mnogo puta rekao da je moja porodica ovde, da bih voleo da ostanem u klubu i da ću uvek biti na raspolaganju Interu.

Pored brojnih mladih igrača, vraćanje Stankovića u reprezentaciju bio bi pun pogodak jer „mladim Orlovima“ vidno treba neki iskusniji igrač.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)