Kapiten Dejan Stanković bio je realan u sagledavanju utakmice, a i našeg kompletnog učešća na ovom Mondijalu. On je posle eliminacije i poraza od Australije rekao:

– Ne možeš da ne daš gol iz pet-šest šansi a da ne budeš kažnjen. To nam je prolazilo kroz glavu, naročito kod sitiuacije da te deli tako malo od prolaska. Da ne pričam o poslednjih 10 minuta, kada nismo uspeli iako smo se nekako vratili u meč posle ne znam kako primljenih golova. Potpisao bih da smo odigrali najružnije, a da smo dobili. Ne znam šta bih mogao da kažem, a da posle ne uđem u problem i moram da se demantujem, rekao je Stanković.

„Razočaranje je ogromno. Svi su gledali u Srbiji meč, mislim da su uživali u prvih 45 minuta. I mi smo. Kontrolisali smo igru ,stvarali šanse, ali fudbal te kažnjava kada se najmanje nadaš. Pošteno smo radili, pošteno otišli na Svetsko Prvenstvo za razliku od nekih selekcija“, rekao je Stanković.

Stanković je rekao da je Srbija tako praktično kažnjena zbog brojnih promašaja.

„Rekao sam i momcima da ne smemo da ne postignemo gol iz toliko šansi. Osećaš da imaš utakmicu u rukama. Ali kazna je stigla. Delio nas je jedan gol, sa klupe smo dobijali izveštaj. Potpisao bih da prođemo da odigramo ružno i pobedimo 1:0“, rekao je kapiten Srbije.

Stanković ipak veruje da ova selekcija ima lepu budućnost.

„Momci su mladi, dokazali su da mogu, pred nama je svetla budućnost, baš mi je žao što nismo prošli. Suze hoće da krenu. Jedino lepo je što ću uskoro videti porodicu“, rekao je Stanković.